Φυσικό Αέριο

Σε υψηλό επταμήνου οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω αύξησης των εξαγωγών LNG στις 2186 δολ/mmBtu.

Σε υψηλό επταμήνου οι τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω αύξησης των εξαγωγών LNG στις 2186 δολ/mmBtu.
Ο τυφώνας Isaias άφησε πάνω από 600.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια χωρίς ενέργεια νωρίς την Τρίτη
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο καθώς οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αέριου αυξάνονται και τις προβλέψεις ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Αυγούστου με τον τυφώνα Isaias να μαίνεται.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αυξήθηκαν 4%, σε 2,186 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες  (mmBtu) στις 8:37 π.μ. EDT (1237GMT), οδεύοντας για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 14 Ιανουαρίου.
Αυτό θέτει το συμβόλαιο σε υπεραγορασμένη περιοχή με τον Δείκτη Ισχύο (RSI) πάνω από 70 για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2019.

Τη Δευτέρα, ο όγκος αυξήθηκε σχεδόν στο 17%, και ξεπέρασε τα 381.000 συμβόλαια,το υψηλότερο επίπεδο από τότε που έφτασε στο ρεκόρ των 495.196 το Νοέμβριο του 2018 κατά την πιο ασταθή περίοδο της αγοράς, όταν αυξήθηκε κατά 18% ημέρα και υποχώρησε 17% την επόμενη.

Ο τυφώνας Isaias, ο οποίος έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα όλη τη νύχτα, έσπασε το κύμα καύσωνα που κάλυψε μεγάλο μέρος της χώρας από τα τέλη Ιούνιος. Η καταιγίδα άφησε πάνω από 600.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια χωρίς ενέργεια νωρίς την Τρίτη και αναμενόταν να προκαλέσει περισσότερες ζημιές καθώς κινείται βόρεια προς την Ανατολή Ακτή.

Αλλά ο ζεστός καιρός αναμένεται να επιστρέψει μετά το χτύπημα του Isaias με την Refinitiv να προβλέπει ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένωνετων εξαγωγών, θα αυξηθεί από 88,6 bcfd κατά μέσο όρο αυτήν την εβδομάδα σε 91,8 bcfd την επόμενη εβδομάδα.

Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ενισχύονται για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες καθώς η ποσότητα του αερίου που ρέει μέσω αγωγών στις εγκαταστάσεις αυξήθηκε στα 4,0 bcfd τον Αύγουστο από το χαμηλό 21 μηνών των 3,3 bcfd τον Ιούλιο όταν οι αγοραστές ακύρωσαν δεκάδες φορτία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης