Πετρέλαιο

Η Sinopec Shanghai Petchem θα αυξήσει την παραγωγή αργού το δεύτερο εξάμηνο

Η Sinopec Shanghai Petchem θα αυξήσει την παραγωγή αργού το δεύτερο εξάμηνο
Η κινεζική εταιρεία στοχεύει να επεξεργαστεί 7,68 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου τον Ιούλιο-Δεκέμβριο
Η Sinopec Shanghai Petrochemical, θυγατρική εταιρεία διύλισης του κορυφαίου διυλιστηρίου της Ασίας Sinopec, σχεδιάζει να αυξήσει την ημερήσια απόδοση αργού πετρελαίου κατά 7,8% το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η κινεζική εταιρεία στοχεύει να επεξεργαστεί 7,68 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου τον Ιούλιο-Δεκέμβριο, που αντιστοιχούν σε 304.700 βαρέλια ημερησίως, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας σε ενημέρωση την Πέμπτη.
Αυτό συγκρίνεται με 7,02 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, το οποίο μειώθηκε κατά 6,1% σε σχέση με τηνν ίδια περίοδο πέρυσι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της αναδιαμόρφωσης των διυλιστηρίων.

Η εταιρεία έχει ετήσια ικανότητα διύλισης αργού 16 εκατομμυρίων τόνων.
Αυτό υποδηλώνει ότι η Sinopec Shanghai θα εξακολουθήσει να υστερεί σε σχέση με το στόχο της παραγωγής αργού πετρελαίου για το 2020 των 15,3 εκατομμυρίων τόνων.

Η Shanghai Petchem σημείωσε καθαρή ζημιά 1,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (247,10 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο του 2020 με βάση τα κινεζικά λογιστικά πρότυπα, καθώς η πανδημία μείωσε τη ζήτηση καυσίμων, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

«Το ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε ασκήσει τεράστια πίεση στην παραγωγή και τη λειτουργία μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ... Αναγκασθήκαμε να μειώσουμε την παραγωγή αργού... και μπορέσαμε απλώς να μειώσουμε την πίεση των αποθεμάτων από τον Μάιο», ανέφερε ο Huang Fei, Αντιπρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης στη Shanghai Petchem στην ενημέρωση.

Ο Huang είπε επίσης ότι η κρίση του κορωνοϊού ανάγκασε την εταιρεία να μειώσει τις εξαγωγές καυσίμων το δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, το μέσο κόστος διύλισης αργού πετρελαίου του ομίλου κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020 μειώθηκε 17,9% σε ετήσια βάση σε 2.717 γιουάν ανά τόνο ή περίπου 54 δολάρια ανά βαρέλι, χάρη στις χαμηλές τιμές πετρελαίου δεκαετιών.

Η Shanghai Petchem αγόρασε περίπου το 84% του αργού της πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και περίπου το 10% από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής τον Ιανουάριο-Ιούνιο.
Σκοπεύει να διατηρήσει μια λειτουργία διύλισης πλήρους φορτίου το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ιδίως αυξάνοντας την παραγωγή καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο για πλοία.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μετατρέψουμε τις απώλειες σε κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο και θα σημειώσουμε κέρδη ολόκληρου του έτους», δήλωσε ο Guan Zeming, γενικός διευθυντής της Shanghai Petchem.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης