Πετρέλαιο

Πιέζονται οι τιμές πετρελαίου – Προβληματισμός για την αύξηση της υπεράκτιας αποθήκευσης του αργού

Πιέζονται οι τιμές πετρελαίου – Προβληματισμός για την αύξηση της υπεράκτιας αποθήκευσης του αργού
Τα αυξανόμενα αποθέματα είναι πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο συνάντησης στις 17 Σεπτεμβρίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου και σήμερα, καθώς δέχονται πιέσεις από την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και την πανδημία του κορωνοϊού που συνεχίζει να διαβρώνει τις προοπτικές της ζήτησης για καύσιμα.

Όσον αφορά τις σημερινές τιμές, το αργό κινείται σταθεροποιητικά, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,24% στα 37,39 δολ/βαρέλι και το Brent ενισχύεται κατά 0,03% στα 40 δολ/βαρέλι.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο ΕΙΑ μείωσε τις προοπτικές ζήτησης (κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα σε 8,32 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα).

Ως ένα ακόμη αρνητικό σημάδι λαμβάνει η αγορά το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι έμποροι εμπορευμάτων δεσμεύουν αποθηκευτικούς χώρους σε δεξαμενόπλοια για αποθήκευση αργού πετρελαίου και ντίζελ.

Υπεράκτια αποθήκευση

Αυξάνεται σημαντικά η υπεράκτια αποθήκευση, καθώς οι προμήθειες συνεχίζουν να ξεπερνούν τη ζήτηση, οπότε η χρήση του επονομαζόμενου πλωτού χώρου αποθήκευσης επιστρέφει στη μόδα ως φθηνό κόστος χρηματοδότησης.

Τα αυξανόμενα αποθέματα είναι πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο συνάντησης στις 17 Σεπτεμβρίου της επιτροπής παρακολούθησης της αγοράς του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και συμμάχων συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μιας ομάδας γνωστής ως ΟPEC+.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης