Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Wall βλέπει την διαπραγμάτευση Mnuchin - Pelosi για τον πακέτο στήριξης - Ανοδικά στις 3.300 στο +1,6% ο S&P

Η Wall βλέπει την διαπραγμάτευση Mnuchin - Pelosi για τον πακέτο στήριξης - Ανοδικά στις 3.300 στο +1,6% ο S&P
Η Wall κινείται ανοδικά με τον S&P +1,5% στις 3298 μονάδες, ο DOW +1,28% στις 27.158 και ο NASDAQ +2,3% στις 10.918 μονάδες
(upd)Τα βλέμματα της Wall στρέφονται στην επανάληψη των συζητήσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο Πακέτο Στήριξης, που ζήτησε και ο διοικητής της FED Powell.
Σημειώνεται ότι η μη κατάληξη συμφωνίας έχει αφήσει χωρίς τα τσεκς των 12000 δολ τον Σεπτέμβριο, τους Αμερικανούς που ωφελούνταν από αυτό και ενίσχυαν την κατανάλωση.
Η Pelosi δημοσιοποίησε ότι οι Δημοκρατικοί προσανατολίζονται σε ένα νέο πακέτο - γίγα της τάξης των 2,4 τρισ δολ.
Αυτό θα περιλαμβάνει κατευθείαν πληρωμές για ανέργους, μικρές επιχειρήσεις, δάνεια, βοήθεια στις αερογραμμές.
Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι εμμένουν στην γραμμή, ότι δεν χρειάζεται νέο - πακέτο γίγας, αλλά στοχευμένες κινήσεις και οι συζητήσεις τους περιορίζονταν στα 500 εκατ δολ.
Ο Mnuchin, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Trump και αρχιτέκτονας του πρώτου πακέτου, ξεκινά  συζητήσεις με την Pelosi άμεσα σύμφωνα με το CNBC.
Όπως γίνεται αντιληπτό η διαπραγμάτευση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία και ενόψει του πρώτου debate Τrump - Biden.
Kαι αυτό γιατί κανείς από τους δύο δεν θέλει να δείξει προεκλογικά απρόθυμος για ένα νέο πακέτο στήριξης, που το ζητά η FED.
Παράλληλα μόλις 0,4% η αύξηση παραγγελιών των κεφαλαιουχικών αγαθών για τον Αύγουστο έναντι εκτιμήσεων 1,5%
Όμως το τι και πότε θα συμφωνηθεί θα είναι καθοριστικό για την πορεία των χρηματιστηριων

Η Wall κινείται ανοδικά με τον S&P +1,5% στις 3298 μονάδες, ο DOW +1,28% στις 27.158 και ο NASDAQ +2,3% στις 10.918 μονάδες

Στο Bloomberg ΤV διατυπωνονται εκτιμήσεις ότι οι πιθανότητες για συμφωνία πακέτου πριν τις εκλογές είναι μόλις 20%.
Όμως σε κάθε περίπτωση ένα νέσο δημοσιονομικό πακέτο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Το υψηλό νούμερο των Δημοκρατικών για το πακέτο αναιρεί εν μέρει και τις αρνητικές προσδοκίες για την αύξηση της φορολογίας, που θα φέρουν.
Άλλωστε ο J.Lew πρώην ΥΠΟΙΚ του Oμπάμα δήλωσε, ότι πρώτα η οικονομία θα επανέλθει και μετά θα υπάρξουν οι φορολογικές προσαρμογές για να  χρηματοδοτήσουν και την αύξηση του ελλείμματος.

Ο David Costin, επικεφαλής ανάλυσης της Goldman Sachs μιλώντας χθες στο Bloomberg διατήρησε την θετική άποψη για την Wall εκτιμώντας κλείσιμο του S&P στις 3600 μονάδες στο τέλος του 2020.
Αναφέρθηκε στις πιθανότητες για την εύρεση φαρμάκου στο 50% μέσα στην περίοδο Σεπετεμβρίου 2020 - Απριλίου 2021, έναντι 70% που ήταν στην αρχή του μήνα, που σαφέστατα βοηθούσε την αγορά να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης