Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΗΠΑ: «Καθαρό-μηδέν» άνθρακα έως το 2050 - Τα αναγκαία μέτρα

ΗΠΑ: «Καθαρό-μηδέν» άνθρακα έως το 2050 - Τα αναγκαία μέτρα

Τα βασικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν έως το 2030

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ μπορούν να μειώσουν την παραγωγή άνθρακα στο μηδέν μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Princeton University. 

Οι αμερικανικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι οι υψηλότερες στον κόσμο με την χώρα να εκπέμπει 17,6 τόνους άνθρακα τον χρόνο σύμφωνα με την World Bank. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden έκανε εκστρατεία για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Σύμφωνα με τη μελέτη του Princeton, αυτός ο στόχος είναι εφικτός και θα ήταν ακόμη φθηνότερος από το να παραμείνει στην τρέχουσα πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο, απαιτείται επείγουσα δράση την επόμενη δεκαετία για να συμβεί αυτό.Στο μοντέλο τους, δοκίμασαν προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες που βασίζονταν περισσότερο στις πυρηνικές τεχνολογίες επόμενης γενιάς, τη δέσμευση άνθρακα και το φυσικό αέριο. 

Τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ πριν το 2030

Τα βήματα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 50 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους, αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών συστημάτων θέρμανσης στα σπίτια (από το σημερινό 10% στο 23%), τον τριπλασιασμό της χρήσης ηλεκτρικής θέρμανσης σε εμπορικά ακίνητα και τον τετραπλασιασμό της αιολικής και ηλιακής ισχύος από 150 έως 600 GW.

Έτσι, θα δημιουργήσουν υποδομή μετάδοσης υψηλής τάσης για τη μεταφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις και τη μείωση της παραγωγής αερίων διοξείδιο του άνθρακα (CO2), οξειδίου του αζώτου (N20) και μεθανίου (CH4), κατά 10%.

Οι ερευνητές ζήτησαν την ανάπτυξη ενός δικτύου αγωγών για τη μεταφορά άνθρακα που αποσύρεται από τον αέρα σε υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών ενέργειας όπως οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί καύσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης