Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ρωσία προς Biden: Μην αναστατώσετε την αγορά πετρελαίου

Ρωσία προς Biden: Μην αναστατώσετε την αγορά πετρελαίου
Ελπίζουμε ότι οι αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα έχουν αντίκτυπο στις κοινές δράσεις για τις αγορές ενέργειας, δήλωσε ο Al. Novak

 

Η Ρωσία ελπίζει ότι η επερχόμενη διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden δεν θα εκτροχιάσει τη δράση των χωρών παραγωγών για την ενίσχυση των αγορών πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα 21/12/2020 ο Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Alexander Novak.

Η Ρωσία, άλλοι κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου και ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη μείωση της παραγωγής και την ενίσχυση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, καθώς η πανδημία COVID-19 έχει εξασθενίσει τη ζήτηση καυσίμων.
«Ελπίζουμε ότι οι αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα έχουν αντίκτυπο στις κοινές δράσεις, οι οποίες, καταρχάς, έχουν σχεδιαστεί για να διαδραματίζουν θετικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές ενέργειας», δήλωσε ο Novak σε διαδικτυακό συνέδριο .
Ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα παρακολουθεί τις δηλώσεις της εισερχόμενης κυβέρνησης που όπως είπε φαίνεται να αντιβαίνει στην αμερικανική πολιτική των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Εκτός από την απομάκρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, η οποία απαιτεί λιγότερη χρήση ορυκτών καυσίμων, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αποχώρησε από μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επέβαλε κυρώσεις που έχουν μηδενίσει τις εξαγωγές πετρελαίουτου Ιράν.

Συνομιλίες

Τον Απρίλιο,, ο Trump συμμετείχε σε συνομιλίες που οδήγησαν τον ΟΠΕΚ + να συμφωνήσει σε μια ρεκόρ μείωση της προσφοράς πετρελαίου. Η εκλογή Biden θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας και έχει ορίσει τη Ρωσία ως τη σοβαρότερη παγκόσμια απειλή της Ουάσιγκτον.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, δεσμεύτηκε επίσης να επανεκτιμήσει τους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία.
Ο ΟΠΕΚ + έχει ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις περικοπές του εφοδιασμού και αναμένεται να περιορίσει τις περικοπές παραγωγής τον Ιανουάριο κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.
Ο Novak δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα η αθροιστική αύξηση της παραγωγής από τον όμιλο OPEC + θα φτάσει τα προγραμματισμένα 2 εκατομμύρια bpd έως τον Απρίλιο, αποκλείοντας τυχόν απρόβλεπτα γεγονότα. Επεσήμανε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο αναμενόταν. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα την Δευτέρα εξαιτίας μιας νέας εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης