AD
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

BYD: Επιταχύνει την επέκταση της στην Ευρώπη με 4 νέα εργοστάσια (Clean Technica)

BYD: Επιταχύνει την επέκταση της στην Ευρώπη με 4 νέα εργοστάσια (Clean Technica)

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει τρία εργοστάσια συναρμολόγησης και μία μονάδα μπαταριών, ενισχύοντας την παραγωγική της παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά

Η βασική εστίαση της BYD αυτή την περίοδο φαίνεται να είναι η αναζήτηση τρόπων για να επεκταθεί παγκοσμίως και να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Κίνας όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η κινεζική αγορά δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, κάτι που σίγουρα αποτελεί μέρος της εξίσωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρα μια κρίσιμη περίοδος για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και η BYD πιθανότατα προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε χώρες σε όλο τον κόσμο πριν «είναι πολύ αργά» - ή απλώς πριν γίνει πολύ δυσκολότερο να εισέλθει σε μια ήδη εδραιωμένη αγορά.

Αυτή τη στιγμή, στις περισσότερες αγορές της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και της Αφρικής δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Η BYD εισέρχεται σε πολλές χώρες αυτών των ηπείρων και αποκτά γρήγορα νέους πελάτες. Στην Ευρώπη υπάρχει ήδη σημαντικός ανταγωνισμός, αλλά ακόμη και στην Ευρώπη υπάρχουν σχεδόν καθόλου αγορές όπου τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% της αγοράς.

Πρόκειται επίσης για μια τεράστια αγορά πωλήσεων νέων οχημάτων. Επομένως, ένας βασικός στόχος της BYD είναι η ευρωπαϊκή αγορά.

Για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της, τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει υψηλούς δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που παράγονται στην Κίνα, η BYD πρέπει να δημιουργήσει εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη.

Η είδηση αυτή την εβδομάδα είναι ότι η BYD σχεδιάζει να διαθέτει τρία εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στην Ευρώπη και ένα εργοστάσιο μπαταριών εκεί. Αυτό είναι το σχέδιο προς το παρόν, τουλάχιστον.

«Η BYD ξεκινά επί του παρόντος την παραγωγή στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία και αναμένεται να αποφασίσει έως το τέλος του έτους για μια δεύτερη μονάδα παραγωγής», δήλωσε ο Alfredo Altavilla σε παρουσίαση στο Τορίνο την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Η εταιρεία εξετάζει την απόκτηση και ανακατασκευή μιας υφιστάμενης εγκατάστασης αντί να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο από την αρχή, με την Ισπανία και τη Γαλλία να συγκαταλέγονται στις προτιμώμενες τοποθεσίες», ανέφερε.

Αυτό είναι επί του παρόντος το μακροπρόθεσμο σχέδιο. Ωστόσο, φυσικά, αν τα πράγματα πάνε καλά, αυτό το μακροπρόθεσμο σχέδιο θα μπορούσε να επεκταθεί· και αν τα πράγματα πάνε άσχημα, ίσως η BYD περιορίσει τα σχέδιά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης