Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στρατηγική συνεργασία της Polygreen με τον κορυφαίο Όμιλο Bee'ah των ΗΑΕ σε ΑΠΕ και Περιβάλλον

Στρατηγική συνεργασία της Polygreen με τον κορυφαίο Όμιλο Bee'ah των ΗΑΕ σε ΑΠΕ και Περιβάλλον
Τι ανακοίνωσε ο κ. Θ. Πολυχρονόπουλος για την στρατηγική της Polygreen

Την στρατηγική συνεργασία στους τομείς περιβάλλοντος και των ΑΠΕ, με τον ηγετικό Όμιλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Beeah ανακοίνωσε ο CEO της Polygreen , Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος στη σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία.

Πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στις δράσεις της Polygreen τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, στις λύσεις βιωσιμότητας προς τις εταιρείες, τους δημόσιους φορείς αλλά και την ευρύτερη κυκλική οικονομία.

5_3.JPG
Από τις υποδομές της Bee'ah


Οι άξονες δράσης της Polygreen

Η Polygreen δραστηριοποιείται στους τομείς της αξιοποίησης των αποβλήτων, της ανακύκλωσης και της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.Προσφέρει παράλληλα και στην χώρα μας σύγχρονες κυκλικές πρακτικές με στόχο την επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας. Αποστολή της είναι η υλοποίηση του οράματός της: Ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου κόσμου.

To εθνικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και η Polygreen θα είναι έτοιμη να συμβάλει στην διαμόρφωση  για το όραμα της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Οι δράσεις της Polygreen στην Ελλάδα για την κυκλική οικονομία

Η αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργεί η διεθνής και ευρωπαϊκή στροφή στην κυκλική οικονομία, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές που συμβάλλουν στην διαχείριση των αποβλήτων και ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην εθνική οικονομία, είναι στις προτεραιότητες του ομίλου.

Όπως, ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος, «συμβάλλουμε ως παραγωγικός εταίρος στην διαμόρφωση του Εθνικού Σχέδιου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία μέσω της συμμετοχής μας σε ομάδες εργασίας στην ιδιωτική ή δημόσια σφαίρα.

Δημιουργούμε και καλλιεργούμε οικολογική συνείδηση στους πολίτες και τις κοινότητες παρέχοντας εργαλεία και εξοπλισμό για τη σωστή διαχείριση των δικών τους αστικών αποβλήτων με βάση πάντοτε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Εκπαιδεύουμε τους πολίτες στην κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ειδικά προγράμματα

Στόχος είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο κυκλικής επιχειρηματικής αριστείας και ανάπτυξης επιχειρηματικού ταλέντου με διεθνή απήχηση και εξωστρέφεια. Η επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μετά την πανδημία να συνδυαστεί με την υιοθέτησης μιας πιο υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον».

8000.jpg
O CEO της Polygreen, Αθ. Πολυχρονόπουλος



Ίδρυση της Evo
Green

Η νέα εταιρεία έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη μετάβαση και μέσω αυτής αναμένεται να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας στη Μέση Ανατολή. Η καινοτόμα αυτή εταιρεία θα εδράζεται σε νέα γραφεία στη Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για ένα «έξυπνο» εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο θα βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, την τεχνητή νοημοσύνη, την ενεργειακή βιώσιμη αποδοτικότητα και αυτά τα νέα γραφεία δημιουργούνται μέσω ισχυρών συνεργειών με εταιρείες τεχνολογίας, όπως είναι η Microsoft.

"Η Evo Green θα δραστηριοποιείται στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής και θα αξιοποιεί την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία τόσο της Polygreen όσο και της Bee'ah.
Με αυτόν τον τρόπο, η παρουσία της Polygreen στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου εδραιώνεται και ο στόχος μας για την προστασία του περιβάλλοντος με τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική," ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

4_4.JPG

Για τη συνεργασία με την Bee'ah

«Βλέποντας ότι έχουμε  τον ίδιο τρόπο σκέψης και αντίληψης» συμπλήρωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος, «ενώσαμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό στη Μέση Ανατολή. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία, όπως και με κάθε άλλη πολυεθνική εταιρεία. Θεωρούμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ στο μέλλον. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε πολύ καλά και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Οι μελλοντικές επενδύσεις

Σχετικά με τις επενδύσεις που σχεδιάζονται από την εταιρεία, ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε πως «προτεραιότητά μας είναι η ανακύκλωση αποβλήτων και το επενδυτικό σχέδιο αφορά σε έργα υποδομής και είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ. Αυτό αφορά εκτός από το άνοιγμα του γραφείου στη Σαουδική Αραβία και τα έργα υποδομής, την ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας μέσω αγοράς ειδικών πλοίων για την αντιμετώπιση της αποκατάστασης της θαλάσσιας ρύπανσης».

Αξίζει να σημειωθεί πως ξεκινά και το εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία, το οποίο θα παράγει εναλλακτικά καύσιμα και θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνάψει συμφωνίες με μεγάλους «παίχτες» του διεθνούς επιχειρείν.
Πρόκειται για εργοστάσιο εναλλακτικών πρώτων υλών μέσω επεξεργασίας αποβλήτων.

Aναλυτικά οι ανακοινώσεις της Polygreen:

Την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Ομίλου Εταιριών Polygreen, καθώς και το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασε o ιδρυτής της εταιρίας κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Η Polygreen είναι μια νέα εταιρία, ελληνικής ιδιοκτησίας, που παρέχει διεθνώς ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων, καθώς και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Παράλληλα, στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης της κοινωνίας, μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης που σχεδιάζει και υλοποιεί.

Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen είναι στρατηγικά τοποθετημένη με τρόπο που της επιτρέπει να αναλαμβάνει άμεσα και να υλοποιεί με επιτυχία τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά έργα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, να παρεμβαίνει έγκαιρα για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που απειλούν με καταστροφή το περιβαλλοντικό κεφάλαιο και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη και να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη νέα ταχύτατα αναπτυσσομένη παγκόσμια αγορά για τεχνολογικά προηγμένες λύσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polygreen κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Για εμάς είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με στόχο να φέρει μια επανάσταση στον τρόπο που μέχρι τώρα διαχειριζόμαστε το περιβάλλον. Κέντρο και βάση της φιλοσοφίας μας είναι η αρχαία ελληνική σκέψη και το ρητό «Μηδέν Άγαν» (τίποτα περιττό) που πιστεύουμε ότι περικλείει τη φιλοσοφία πίσω από την έννοια της κυκλικής οικονομίας, που σήμερα αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο και βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη ιστορική καμπή με κύριο παγκόσμιο ζητούμενο την επίτευξη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας μέσα από την υιοθέτηση νέων παραγωγικών μοντέλων που βασίζονται στην κυκλικότητα, στην ορθή διαχείριση των πόρων και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Βαλκάνια

Για την Polygreen αυτό σημαίνει ταύτιση του στρατηγικού της οράματος αλλά και του επιχειρηματικού της σχεδίου με τη διεθνή και εθνική προσπάθεια για στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο μετασχηματισμός δημιουργεί νέες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες.»
Στην Ελλάδα, η Polygreen φιλοδοξεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πυλώνα ανάπτυξης που θα ενισχύσει την περαιτέρω δραστηριοποίηση της στα Βαλκάνια, όπου η Polygreen καταγράφει ήδη σημαντική παρουσία.

Ταυτόχρονα, στόχος της είναι να προσφέρει ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων, αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, υποστήριξης οργανισμών και επιχειρήσεων για την υιοθέτηση κυκλικών πρακτικών αλλά και ευαισθητοποίησης πολιτών και καταναλωτών σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η νέα συμφωνία στα ΗΑΕ

Στρατηγικής σημασίας για την Polygreen είναι η αγορά της Μέσης Ανατολής όπου μόλις υπέγραψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μια κοινοπραξία με την εταιρία Bee’ah, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της περιοχής που δραστηριοποιείται στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Με τη νέα αυτή εταιρία, που θα ονομάζεται EvoGreen και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Polygreen εδραιώνει την παρουσία της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, διεκδικώντας με ακόμα ισχυρότερες αξιώσεις έργα κυκλικής οικονομίας, περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Η σημασία που αποδίδει η εταιρία στη συγκεκριμένη αγορά υπογραμμίζεται και από το σχέδιο για ανάπτυξη μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που θα χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας που συνολικά ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για το 2021. Ταυτόχρονα η εταιρία σχεδιάζει την είσοδό της στη ναυτιλία με αγορά ειδικού πλοίου που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή της ικανότητα για αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ επόμενος σταθμός της στο εξωτερικό θα είναι η Σαουδική Αραβία.

Με σημαντικές επιχειρησιακές επιτυχίες στο εξωτερικό, όπου η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα της Εταιρίας έχουν ήδη καταγραφεί ως συγκριτικά της πλεονεκτήματα, η Polygreen αποτελεί ήδη παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας με προοπτικές περαιτέρω διεθνούς ανάπτυξης και επίδρασης στην ελληνική οικονομία.

Η PCAI

Ήδη, από το 2018 που ξεκίνησε τη λειτουργία της, η Polygreen έχει στο ενεργητικό της έργα διεθνούς εμβέλειας και σημαντικής περιφερειακής επίδρασης, με κυριότερο την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από το μεγαλύτερο οικολογικό ατύχημα της περσινής χρονιάς, όταν το πλοίο «MV Wakashio» προσάραξέ ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου προκαλώντας τεράστιας έκτασης θαλάσσια ρύπανση.
Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε πέντε μήνες, τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ στην αρχή της περσινής χρονιάς, η Polygreen ανέλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, τη διαχείριση 20.000 τόνων αποβλήτων που παρήχθησαν όταν το εμπορικό πλοίο «Maersk Honam» υπέστη εκτενείς ζημιές από πυρκαγιά ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Τέλος, η Polygreen υλοποιεί ήδη μια από τις πλέον καινοτόμες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας PCAI, μια πρωτοβουλία του Αθανάσιου Πολυχρονόπουλου που ιδρύθηκε το 2014. Το PCAI είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που αξιοποιεί τη Σύγχρονη Τέχνη, και κυρίως το video art, για να «μιλήσει» για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Το PCAI ανοίγει έναν ειλικρινή και συμπεριληπτικό διάλογο με την κοινωνία για το περιβάλλον μέσα από έργα που δημιουργούνται ειδικά για τον σκοπό της Πρωτοβουλίας από αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Το PCAI αποτελεί δίαυλο δημιουργικής επικοινωνίας της Polygreen με αντίστοιχους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σημαντικά μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα με απώτερο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών και κοινοτήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης