Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εγκρίθηκε από τους επενδυτές της Total η στρατηγική για το κλίμα

Εγκρίθηκε από τους επενδυτές της Total η στρατηγική για το κλίμα

Η μετονομασία σε TotalEnergies είναι γεγονός και απηχεί την στροφή στις ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Την στήριξη των επενδυτών έλαβε η στρατηγική της Total για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων της, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Patrick Pouyanne.

Η κίνηση της Total, σύμφωνα με το CNBC, υποστηρίχθηκε από το 91,88% των μετόχων. Το επίπεδο υποστήριξης για την κλιματική στρατηγική της εταιρείας θεωρείται σημαντικός δείκτης, δεδομένου ότι μια αυξανόμενη μειονότητα επενδυτών σε άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου είχε αψηφήσει τη διοίκηση για να απαιτήσει πολύ ταχύτερη δράση για το κλίμα.

To timing του πλάνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη λαμβάνει χώρα την στιγμή που οι μεγαλύτεροι εταιρικοί εκπομποί του κόσμου βρίσκονται υπό τεράστια πίεση για να θέσουν βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους που συνάδουν με τη Συμφωνία του Παρισιού. Η συμφωνία για το κλίμα, που επικυρώθηκε από σχεδόν 200 χώρες το 2015, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή μιας μη αναστρέψιμης κλιματικής κρίσης.

Τα πρόσφατα μάλιστα παραδείγματα των ExxonMobil, Shell και Chevron μαρτυρούν την εξασθενημένη υπομονή των επενδυτών εν μέσω μιας ευρύτερης ώθησης για τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να ευθυγραμμίσουν τους κλιματικούς τους στόχους με τη Συμφωνία του Παρισιού.

TotalEnergies

Οι μέτοχοι ψήφισαν σήμερα συντριπτικά υπέρ του νέου brand, σε TotalEnergies, καθώς η εταιρεία επιδιώκει τη μετατόπιση της εστίασης στην ανανεώσιμη ενέργεια. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι ενεργειακές ομάδες πρέπει να σταματήσουν όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου φέτος, εάν ο κόσμος πρόκειται να επιτύχει καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Βέβαια, ο Pouyanne κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων δήλωσε ότι ο τερματισμός νέων έργων ορυκτών καυσίμων θα ήταν λάθος. Η στρατηγική της Total για το κλίμα στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε παγκόσμιες επιχειρήσεις έως το 2050. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 60% τη μέση ένταση άνθρακα των ενεργειακών προϊόντων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τους συνολικούς πελάτες έως το 2050. Εν τω μεταξύ, στοχεύει σε μείωση 15% έως το 2030 και 35% έως το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης