Χρηματιστήριο & Αγορές

ΒofA: Στο top 20 της ΕΜΕΑ η Motor Oil, δεύτερη πίσω από την GAZPROM.

ΒofA: Στο top 20 της ΕΜΕΑ η Motor Oil, δεύτερη πίσω από την GAZPROM.
Στάση αναμονής τηρεί η αμερικανική τράπεζα στον επενδυτικό τομέα περιμένοντας FED και πληθωρισμό
Στην κορυφή των επιλογών της Bank of America για την κατηγορία EMEA των Emerging Markets βρίσκεται η Motor Oil που κατέχει την 2η θέση με πρώτη την GAZPROM.
H ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας με ημερομηνία 7/12 στέκεται στην παραλλαγή Omicron, την οποία χαρακτηρίζει ως μη σημαντική για αλλαγή όρων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Από την άλλη πλευρά περισσότερη επιβάρυνση στο μέτωπο της πανδημίας δημιουργεί στασιμοπληθωρισμό.Οι προβλέψεις της, όπως αναφέρει, για τις Αναδυόμενες Αγορές είναι  χαμηλότερες του consesus για την ανάπτυξη και υψηλότερη για τον πληθωρισμό. Η ανάλυση συστήνει μια στάση αναμονής μέχρι να αποτιμηθεί η πολιτική της FED στις αγορές πλήρως ή να διαφανεί η κορύφωση του πληθωρισμού. Κατά την εκτίμηση που κάνει αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2022.

Η Ρωσία είναι η top αγορά αλλά διαθέτει τις γεωπολιτικές παραμέτρους, σύμφωνα με την BofA Securities.
Ακολουθεί η Τουρκία που είναι πολύ φθηνά αποτιμημένη σε σχέση με P/E και P/B.
Oι εισροές ήταν περιορισμένες στα χρηματιστήρια αυτά το Νοέμβριο με την Νότιο Αφρική να είναι η πρώτη αγορά, ενώ φθηνή είναι και η Αίγυπτος.
Η αξιολόγηση των επενδυτικών επιλογών βασίζεται στους σταθμισμένους μέσους όρους 6 κριτηρίων με την Motor Oil να κατέχει με μικρή διαφορά την δεύτερη θέση πίσω από την Gazprom, συγκεντρώνοντας έναν μέσο όρο 77,9 ένανατι 78,6 της GAZPROM.
Βρίσκεται μπροστά από μεγάλες εταιρίες της κατηγορίας όπως η Rosneft, η Saudi Arabia, η γνωστή τράπεζα Erste Bank και άλλες, που συμμετέχουν όλες στο top -20.

Στην κατηγορία των EMEA συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Σαουδική Αραβία, η Τσεχία, το Κατάρ, τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Πολωνία, το Κουβέϊτ και άλλοι.
Η αξιολόγηση της Motor Oil προς το παρόν είναι ουδέτερη από επενδυτικής πλευράς, πιθανότατα εξαιτίας των διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου, πολύ περισσότερο όμως χάρις την αβεβαιότητα που υιοθετούν οι αγορές γαι το πετρέλαιο σε σχέση με τον COVID. Μια εξομάλυσνη αυτής της προσδοκίας αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την Motor Oil  σε σχέση με την αναμενόμενη κερδοφορία της.

Η ελληνική αγορά εκτιμάται ότι θα έχει μια άνοδο κερδών ανά μετοχή της τάξης του 18,2% στο προσεχές 12μηνο, έναντι 52% της Τσεχίας , 17,3% της Αιγύπτου και 16,5% της  Τουρκίας.
Από μερισματικής πλευράς η Ελλάδα είναι επίσης ψηλά με προσδοκώμενη μερισματική απόδοση στους 12 μήνες 5,9% και είναι πίσω μόνο από την Τουρκία, που έχει 9,2%.
Το προβλεπόμενο P/E 12 μήνου φέρνει την ελληνική αγορά στην μέση περίπου από πλευράς ελκυστικότητας, καθώς το υπολογίζει σε 12,2 πίσω από Τουρκία, Αίγυπτο και άλλους.

Οι Top 20 επιλογές της BofA για την ΕΜΕΑ

1_88.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης