Χρηματιστήριο & Αγορές

HSBC: Εντυπωσιακή άνοδος για τις ελληνικές τράπεζες - Σύσταση «Αγορά» για Eurobank και Πειραιώς - Ποιες οι τιμές-στόχοι

HSBC: Εντυπωσιακή άνοδος για τις ελληνικές τράπεζες - Σύσταση «Αγορά» για Eurobank και Πειραιώς - Ποιες οι τιμές-στόχοι
Η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών είναι πιθανό να επιβαρύνει τα καθαρά έσοδά τους από τόκους
Ισχυρή πιστωτική επέκταση χάρη στα ευρωπαϊκά κεφάλαια, την αύξηση στις αποδόσεις των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, τις χαμηλές αποτιμήσεις και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ «βλέπει» για τις ελληνικές τράπεζες με νέα ανάλυσή της η HSBC.
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζοντας μια σειρά από παραμέτρους το βρετανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δίνει ισχυρή σύσταση «αγορά» για τον εγχώριο κλάδο των τραπεζών, προκρίνοντας ωστόσο τη Eurobank, αλλά και την Πειραιώς.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, η HSBC εκτιμά για τη μετοχή της Alpha το 1,40 ευρώ, για τη μετοχή της Eurobank τo 1,30 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς το 1,95 ευρώ και της Εθνικής τα 3,55 ευρώ. 
Καταγραφή_127.JPG
 
 
Οι παράμετροι

Πιστωτική επέκταση:
Τα προηγούμενα χρόνια διαπιστωνόταν χαρακτηριστική επιβράδυνση λόγω των αυξημένων κρατικών επιδοτήσεων και διαφόρων άλλων μεταβιβαστικών πληρωμών.
Ωστόσο, η εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να αυξήσει την παροχή δανειων το 2022.
Σύμφωνα με την HSBC, τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών θα παρουσιάσουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% μέχρι το 2026, χάρη στα ευρωπαϊκά κεφάλαια και την αύξηση του καταναλωτικού δανεισμού.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης