Χρηματιστήριο & Αγορές

Citi για Πειραιώς: Τιμή - στόχος στα 1,8 ευρώ.

Citi για Πειραιώς:  Τιμή - στόχος στα 1,8 ευρώ.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας διατηρούν τη σύσταση Buy/High Risk για την Τράπεζα Πειραιώς
Φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο χαρακτηρίζει η Citigroup τον στόχο της Τράπεζας Πειραιώς για δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RoTE) 12% το 2025, σε σχόλιό της για το business plan που παρουσίασε η τράπεζα.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας διατηρούν τη σύσταση Buy/High Risk και την τιμή - στόχο στα 1,8 ευρώ.
 

 
Επιτεύξιμος ο στόχος της Πειραιώς

«Η Πειραιώς παρουσίασε το επιχειρηματικό της σχέδιο 2022-25 που στοχεύει σε σταδιακή βελτίωση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας με αποκορύφωμα RoTE 12% έως το 2025.
Η αγορά πιθανώς να απογοητευτεί με τους μειωμένους στόχους των καθαρών εσόδων από τόκους (NII), ωστόσο σημειώνουμε ότι βασίζονται σε συντηρητικές παραδοχές αποπληρωμής.
Οι στόχοι μείωσης του κόστους μπορεί να είναι φιλόδοξοι στο τρέχον αβέβαιο πληθωριστικό περιβάλλον, ωστόσο εκτιμούμε ότι ο στόχος RoTE είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι υπονοεί η τρέχουσα τιμή της μετοχής (P/TBV’22E:0,34x) και υψηλότερος από τις εκτιμήσεις της Citi (RoTE:10%) αλλά και του consecus», αναφέρουν οι αναλυτές της Citi.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας FL CET1R πρόκειται να αυξηθεί από περίπου 9% το 2021 σε περίπου 13% έως το 2025, ενώ η Citi εκτιμά ότι στα τέλη του 2025 θα βρεθεί κοντά στο 17%.
 Η  διοίκηση της Πειραιώς ευελπιστεί να ξεκινήσει την καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του 2023, το οποίο θα μπορούσε να είναι περίπου στο 20% και στο 35% για το 2024, με προϋπόθεση την επίτευξη των προηγούμενων στόχων. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης