Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 4,6% για τον Nasdaq και 3,8 για τον S&P και 5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 4,6% για τον Nasdaq και 3,8 για τον S&P και 5% για τον energy sector

874 μονάδες, έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, οδηγώντας τον S&P 500 σε νέα χαμηλά το 2022 και σε bear market, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξήθηκαν εν όψει της βασικής συνεδρίασης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 874 μονάδες, ή 2,7% στις 30,518 μονάδες

Ο S&P 500 υποχώρησε 3,8% στις 3,749 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 5,1% στις 636,42 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 4,6% στις 10,809 μονάδες.

Οι κινήσεις ήρθαν καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν μια πιο καυτή από το αναμενόμενο έκθεση για τον πληθωρισμό την Παρασκευή και ετοιμάζονταν για τη Fed η οποία πρόκειται αυξήσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στην εβδομάδα καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,35%.

Ο S&P 500 έφτασε τη Δευτέρα σε νέο ενδοημερήσιο χαμηλό για το έτος και στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021. Το σημείο αναφοράς είναι πάνω από 20% από το ρεκόρ του, επιστρέφοντας στη bear market περιοχή.

Τα στοιχεία της Bespoke Investment Group δείχνουν ότι από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξαν 14 bear markets σε βάση κλεισίματος. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά μέσο όρο 30%, με την ύφεση να διαρκεί κατά μέσο όρο 359 ημέρες

Το sell-off της Δευτέρας ήταν ευρείας βάσης, με μόλις 15 μετοχές του S&P 500 να διαπραγματεύονται υψηλότερα.

Οι κινήσεις θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι πολλοί επενδυτές αποκομίζουν κέρδη ή επανατοποθετούν τα χαρτοφυλάκιά τους και μπορεί να σηματοδοτεί ότι οι αγορές βρίσκονται σε «στάδιο συνθηκολόγησης», δήλωσε ο Jeff Kilburg, επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth.

Οι μετοχές των Boeing, Salesforce και Dow υποχώρησαν περισσότερο από 8%, 5% και 3%, αντίστοιχα, παρασύροντας τον Dow. Οι μετοχές της τεχνολογίας δέχθηκαν επίσης χτύπημα με το Netflix, την Amazon και τη Nvidia να υποχωρούν περισσότερο από 5%, καθώς ο Nasdaq άγγιξε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων και το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2020.

Οι ταξιδιωτικές μετοχές υποχώρησαν επίσης τη Δευτέρα, με την Carnival Corporation και τη Norwegian Cruise Line να υποχωρούν περίπου 9% και 11%, αντίστοιχα. Η Delta Air Lines υποχώρησε περίπου 7% και η United υποχώρησε 8%.

Όλοι οι μεγάλοι τομείς του S&P 500 βυθίστηκαν στο κόκκινο, με την ενέργεια και τον καταναλωτικό τομέα να υποχωρούν περισσότερο από 4%. Τα ακίνητα και τα υλικά επίσης διολίσθησαν περίπου 3%.

Οι τιμές της βενζίνης ξεπέρασαν επίσης τα 5 δολάρια το γαλόνι το Σαββατοκύριακο, ενισχύοντας περαιτέρω τους φόβους για την αύξηση του πληθωρισμού και την πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης