Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street δια χειρός Fed - 2,5% πάνω ο Nasdaq και 1,4% ο S&P

Ράλι στη Wall Street δια χειρός Fed - 2,5% πάνω ο Nasdaq και 1,4% ο S&P

303 μονάδες κέρδισε ο Dow - Yποχώρηση 2,1% για τον energy sector

Ράλι στη Wall Street την Τετάρτη μετά την αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά 75 μονάδες βάσης - τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1994 - ένδειξη ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά παρόμοιο μέγεθος τον Ιούλιο, δημιουργώντας στους επενδυτές εμπιστοσύνη ότι η κεντρική τράπεζα δεσμεύεται να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 303 μονάδων ή 1% στις 30,668 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,46% στις 3,789 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,12% στις 622,12 μονάδες.
Ο Nasdaq έκανε άλμα 2,5% στις 11,099 μονάδες.

Οι μετοχές ήταν ασταθείς μετά την απόφαση αύξησης των επιτοκίων, αλλά εκτινάχθηκαν στα υψηλά της συνεδρίασης καθώς ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας, «είναι μια αύξηση 50 μονάδων βάσης ή μια αύξηση 75 μονάδων βάσης φαίνεται πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίασή μας».
Η αγορά είχε στοιχηματίσει σε περισσότερες από 95% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, αλλά ήταν η προθυμία του Πάουελ να κάνει μια άλλη αύξηση αυτού του μεγέθους που εξέπληξε τις αγορές.

Οι μετοχές της τεχνολογίας, οι οποίες έχουν υποχωρήσει καθώς ο S&P 500 διολίσθησε στην επικράτεια της bear market, οδήγησαν στην ανάκαμψη της αγοράς με την Amazon και την Tesla να σημειώνουν άλμα άνω του 5%.

Κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της την Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της ότι «είναι σθεναρά δεσμευμένη να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%».

Το επιτόκιο αναφοράς της Fed σχεδιάζεται τώρα να ολοκήρώσει το έτος στο 3,4%, με βάση το μέσο του εύρους στόχου των προσδοκιών των μεμονωμένων μελών.
Carnival και Norwegian Cruise Line σημείωσαν άνοδο περίπου 3% και 4%, αντίστοιχα. Οι μετοχές των μετοχών αεροπορικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων των Delta και United αυξήθηκαν επίσης περίπου 4% η καθεμία.

Οι πρώτες κινήσεις της Τετάρτης πιθανότατα υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές πραγματοποιούν αγορές μετά το πρόσφατο sell-off και ελπίζουν σε περισσότερη βεβαιότητα από τη Fed, δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investment.

«Όσο ισχυρότερη μπορεί να είναι η Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να ενισχυθεί η αγορά», είπε. «Η αγορά θέλει να δει δράση. Η αγορά θέλει βεβαιότητα, η αγορά θέλει σαφήνεια και η αγορά θέλει να μάθει ότι η Fed μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της αφήγησης» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης