Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Γερμανία παραλαμβάνει τον αεροστρόβιλο για να τον μεταφέρει στoυς Ρώσους - Ελπίδες για μη διακοπή των ροών του Nord Stream

H Γερμανία παραλαμβάνει τον αεροστρόβιλο για να τον μεταφέρει στoυς Ρώσους - Ελπίδες για μη διακοπή των ροών του Nord Stream
Οι Γερμανοί παρέκαμψαν πλήρως τις αντιδράσεις Ζελένσκι
Σχετικά Άρθρα
Οι Γερμανοί έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους Καναδούς, σύμφωνα με το Reuters ότι η τουρμπίνα (αεροστρόβιλος) που έχουν επισκευάσει σε μονάδα της Siemens θα επιστραφεί, ώστε να τοποθετηθεί στο Nord Stream 1.
Το στοιχείο αυτό είναι ενθαρρυντικό ως προς την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την επαναλειτουργία του αγωγού, όπως έχουν ζητήσει οι Ρώσοι.
Σύμφωνα με τα όσα έχει πει η ρωσική πλευρά, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και να επανέλθει η τροφοδοσία του καυσίμου μετα την ολοκλήρωση της συντήρησης στις 21 Ιουλίου.

Η  Gazprom είχε κόψει την τροφοδοσία στο 40% από τον προηγούμενο μήνα, οπότε και ο αεροστρόβιλος μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Siemens στον Καναδά προς επισκευή.
Ο αεροστρόβιλος θα επιστρέψει στην Γερμανία, ώστε ο Καναδάς να μην εμφανιστεί, ότι παρακάμπτει τις κυρώσεις.
Από την Γερμανία θα μεταφερθεί στην Gazprom για να επανατοποθετηθεί στον Νord Stream 1.

Κατά τον τρόπο αυτό, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι οι ροές φυσικού αερίου θα επανέλθουν από τον αγωγό προς την Γερμανία και την Ευρώπη μετά τις 21 Ιουλίου.
Οι Γερμανοί παρακάμπτουν για να επιτευχθεί αυτό και τις αντιρρήσεις Ζελένσκι και τις κυρώσεις.
Είναι αυτό που προενήγγειλε επί της ουσίας ο Habeck, τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά τα συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και προσπάθησε με δηλώσεις του ο Καγκελλαριος Σολτζ να στηρίξει χθες βράδυ 7/7.
Συνολικά η κίνηση της Γερμανίας είναι υπέρ των ευρωπαϊκών συμφερόντων και για πρώτη φορά διαφοροποιείται σε σχέση με την γραμμή της Δύσης, χωρίς να ζητήσει άδεια από κανέναν.

Καταδεικνύει και την αδιέξοδη πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αλλά και την αποφαιστσικότητα της μεγαλύτερης γερμανικής χώρας να αντιδράσει απέναντι στα προβλήματα.
Ίσως αυτό να προεξόφλησε ο DAX και να έκλεισε χθες 8/7 υψηλότερα από τις 13.000 μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης