Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,9% για Nasdaq και S&P - Απώλειες 1,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,9% για Nasdaq και S&P - Απώλειες 1,9%  για τον energy sector
188 μονάδες έχασε ο Dow
Yποχώρηση στη Wall Street την τελευταία ώρα των συναλλαγών καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μείωσαν την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και η αγορά προετοιμάστηκε για ταστοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 188 μονάδες ή 0,61% στις 30,958 μονάδες εγκαταλείποντας τα προηγούμενα κέρδη του
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,92% στις 3,819 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,98% στις 525,43 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,95% στις 11,264 μονάδες.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση, ο Dow ενισχύθηκε έως και 172 μονάδες καθώς ο S&P και ο Nasdaq κυμάνθηκαν μεταξύ απωλειών και κερδών.

«Υπάρχει έλλειψη καταλύτη, έλλειψη ηγεσίας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Keith Lerner του Truist. «Η ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σύσφιξης καιαυτό αφορά τις αγορές».

Οι επενδυτές φάνηκε να αποφεύγουν τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές, προς όφελος των παραδοσιακών ασφαλών καταφυγίων, όπως τα αμερικανικά oμόλογα και το δολάριο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,928%, με τη διαφορά μεταξύ του ομολόγου του 2 ετών να βρίσκεται σε τροχιά για το πιο ομαλό κλείσιμό του από το 2007.

Ορισμένες τεχνολογικές ανέκαμψαν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν τους φόβους για την ανάπτυξη, αλλά έχασαν τα κέρδη αργότερα στη συνεδρίαση.
Η Salesforce και η Microsoft σημείωσαν πτώση άνω του 4% η καθεμία, ενώ η Amazon και το Netflix υποχώρησαν κατά 2%. Οι μετοχές του Twitter, οι οποίες ήταν ασταθείς μετά τον τερματισμό της συμφωνίας του Έλον Μασκ για την αγορά της εταιρείας ενισχύθηκαν 4%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, αφού η American Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει τα συνολικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο να φθάσουν στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 και η μετοχή εκτινάχθηκεκατά 9,6%. United, Delta και Southwest ενισχύθηκαν 7,3%, 5,9% και 4,3% αντίστοιχα.

Norwegian και Carnival κέρδισανπερισσότερο από 5% ενώ η Boeing ενισχύθηκε 7,7% καθώς οι παραδόσεις έφθασαν στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019.

Η ενέργεια υποχώρησε 2% καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν λόγω των φόβων για παγκόσμια επιβράδυνση. Οι Halliburton και Devon Energy σημείωσαν πτώση περίπου 3%.

www.worldenergynews.gr




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης