Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,03% για τον Nasdaq, πτώση 0,3% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,03% για τον Nasdaq, πτώση 0,3% για τον S&P και 1,9% για τον energy sector

142 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη καθώς ήταν απογοητευτικά τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών και οι επενδυτές εκτίμησαν την πιθανότητα ακόμη πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ ενώ οι φόβοι για ύφεση παραμένουν.

 

Ο Dow Jones υποχώρησε 142 μονάδες ή 0,46% στις 30,630 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,30% στις 3,790 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,90% στις 514,49 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,03% στις 11,251 μονάδες.

«Εάν οι τράπεζες αποτελούν το βαρόμετρο ολόκληρης της οικονομίας, καθώς και αυτό που είναι πιθανό να λάβουμε από άλλες αναφορές κερδών στο μέλλον, θα είναι ένα άσχημο τρίμηνο», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA.

Τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών την Πέμπτη πρόσφεραν περαιτέρω ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται. Οι μετοχές της JPMorgan Chase βυθίστηκαν κατά 4,3% αφού η τράπεζα πρόσθεσε αποθεματικά για επισφαλή δάνεια και σταμάτησε τις αγορές μετοχών της, σηματοδοτώντας μια πιο προσεκτική οικονομική προοπτική.

Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχώρησαν 1,4% λόγω της απότομης πτώσης των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική, ενώ η Goldman Sachs, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τη Δευτέρα, υποχώρησε 3,6%. Τα κέρδη από τις μεγάλες τράπεζες συνεχίζονται την Παρασκευή με αποτελέσματα από Wells Fargo και Citigroup.

Τα αποτελέσματα από τις τραπεζικές μετοχές προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχίες ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ίσως αυξήθηκαν υπερβολικά τους τελευταίους μήνες.

Η υποχώρηση των JPMorgan, Goldman Sachs και Travelers οδήγησαν σε απώλειες τον Dow την Πέμπτη, ενώ οι μετοχές ενέργειας, υλικών και χρηματοοικονομικών κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις του S&P 500. Οι μετοχές της Mosaic υποχώρησαν περισσότερο από 5%, ενώ οι εταιρείες ενέργειας Halliburton και EOG Resources υποχώρησαν περισσότερο από 4% η καθεμία.
Οι μετοχές της Apple και της Nvidia σημείωσαν άνοδο 1% καθώς οι Meta Platforms, Salesforce, Tesla και Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 1% η καθεμία.

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης