Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street - Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq 1,9% για τον S&P και 1,8% για τον energy sector

Ράλι στη Wall Street - Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq 1,9% για τον S&P και 1,8% για τον energy sector

655 μονάδες κέρδισε ο Dow

Ράλι στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι traders αφομοιώνουν μια νέα παρτίδα τραπεζικών αποτελεσμάτων και ισχυρά οικονομικά στοιχεία, τα οποία αμβλύνουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση κατά 100 μονάδες βάσης για να συγκρατήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.


Ο Dow Jones κέρδισε 655 μονάδων, ή 2,14% στις 31,286 μονάδες.
Ο S&P 500 έκανε άλμα 1,91% στις 3,862 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,87% στις 524,10 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,79% στις 11,452 μονάδες

«Η αγορά είναι λίγο πιο πεπεισμένη ότι η Fed πιθανότατα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλήρη αύξηση των επιτοκίων στο τέλος του μήνα και ότι πλησιάζουμε στο να δούμε τη μέγιστη σύσφιξη της Fed να τιμολογείται στην αγορά» είπε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στον OANDA. Αυτό «δίνει κάποια ανακούφιση στους επενδυτές».

Ένας νέος γύρος τραπεζικών αποτελεσμάτων από την Wells Fargo και τη Citigroup πρόσφερε περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας. Η Wells Fargo σημείωσε άνοδο 6,8% ακόμη και όταν τα τριμηνιαία κέρδη μειώθηκαν κατά 48% και η τράπεζα διέθετε κεφάλαια για επισφαλή δάνεια. Η Citigroup σημείωσε άνοδο 14,4% καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και επωφελήθηκε από το περιβάλλον ανοδικών επιτοκίων.

Μια μέρα νωρίτερα, οι επενδυτές εξέτασαν τις ανησυχητικές αναφορές της JPMorgan Chase και της Morgan Stanley, ενώ στάθμισαν επίσης την πιθανότητα μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve και τις διαφαινόμενες ανησυχίες για ύφεση.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα ισχυρά προκαταρκτικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα και τις λιανικές πωλήσεις για τον Ιούνιο, φάνηκε να κατευνάζει τις ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης στις προσεχείς συνεδριάσεις. Έδειξε επίσης ότι οι καταναλωτές ενισχύουν τις λιανικές δαπάνες ακόμη και όταν ο πληθωρισμός φθάσει σε υψηλά ρεκόρ.

Τα νούμερα είναι σημάδι ανακούφισης για τις μετοχές, αλλά η αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης εξακολουθεί να είναι σταθερή για τον Ιούλιο, δήλωσε η Kathy Bostjancic της Oxford Economics.

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής οδήγησαν σε ράλι ευρείας βάσης σε όλο τον S&P 500, με όλους τους κύριους τομείς να κινούνται υψηλότερα την ημέρα. Ο χρηματοοικονομικός τομέας εκτινάχθηκε περισσότερο από 3%, ενισχυμένος από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Η υγειονομική περίθαλψη κέρδισε 2,4% καθώς η UnitedHealth σημείωσε άνοδο 5,8% λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων.

Οι ταλαιπωρημένες μετοχές τεχνολογίας εκτινάχθηκαν επίσης την Παρασκευή. Η Meta Platforms, Salesforce και Amazon κέρδισαν περισσότερο από 3% ενώ το Netflix έκανε άλμα 6,6%. Η Goldman Sachs, η UnitedHealth και η JPMorgan Chase ηγήθηκαν της ανάκαμψης του Dow, σημειώνοντας άνοδο περίπου 5% η καθεμία.

www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης