Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,3% για τον Nasdaq και 0,9% για τον S&P, πτώση 1,6% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,3% για τον Nasdaq και 0,9% για τον S&P, πτώση 1,6% για τον energy sector
162 μονάδες έχασε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street με τις μετοχές της Tesla να πρωταγωνιστούν μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδών. Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν επίσης από το χαμηλότερο δολάριο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 162 μονάδες ή 0,51% στις 32,036 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,99% στις 3,998 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,69% στις 547,67 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,36% στις 12,059 μονάδες

Οι επενδυτές συνέχισαν να στρέφονται σε μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες έχουν τροφοδοτήσει το ράλι αυτής της εβδομάδας, καθώς ορισμένα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν τη Wall Street στο κυνήγι για χαμένα περιουσιακά στοιχεία.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά σήμερα είναι η συνεχιζόμενη πιθανή ανάκαμψη, κάποια συνεχής πιθανή αισιοδοξία για τα νούμερα να μην είναι τόσο κακά όσο φοβόμασταν», δήλωσε ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings. «Αλλά αυτό συμβαίνει τώρα στην αγορά εδώ και σχεδόν ένα μήνα».

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 9% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα παρά τη συρρίκνωση των μικτών περιθωρίων κέρδους. Οι μετοχές εξακολουθούν να υποχωρούν περισσότερο από 20% φέτος.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε 11 χρόνια. Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης.

Μια αποδυνάμωση του δολαρίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, καθώς αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν ένα μέρος των εσόδων τους εκτός των ΗΠΑ.

Παρά αυτές τις κινήσεις, ορισμένοι επενδυτές συνέχισαν να επισημαίνουν τις αδύναμες οικονομικές εκθέσεις και άλλα απογοητευτικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ως δείκτες ότι οι αγορές δεν έχουν φτάσει ακόμη στο κάτω μέρος καθώς επιμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Εν τω μεταξύ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας συνέχισαν την ανοδική τους τάση και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2021. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανέβηκαν στις 251.000 την εβδομάδα της 16ης Ιουλίου, από 244.000 αιτήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, στη τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης