Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,8% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 0,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,8% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 0,8% για τον energy sector
136 μονάδες έχασεο ο Dow
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη της, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Snap που προκάλεσε αναταραχή στις μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Ο Dow Jones έχασε 136 μονάδες ή 0,43% στις 31,900 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,93% στις 3,961 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,8% στις 542,90 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,87% στις 11,834 μονάδες.

Αυτές οι απώλειες περιόρισαν τα εβδομαδιαία κέρδη και για τους τρεις κύριους δείκτες, με τον Dow να βρίσκεται σε πορεία για να κλείσει την εβδομάδα 1,5% υψηλότερα. Ο S&P 500 σημείωνει άνοδο 2,1% και ο Nasdaq 2,9%.

Μια απώλεια κερδών από την Snap, η οποία οδήγησε τις μετοχές σε πτώση 38%, σταμάτησε το ράλι του Nasdaq αυτή την εβδομάδα. Οι traders βλέποντας κάποια καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από εταιρείες τεχνολογίας, είχαν σκεφτεί εάν οι αγορές είχαν επιτέλους βρει πάτο.

«Η Snap κατάφερε να ανακόψει την ανοδική τάση του Nasdaq αναφέροντας απογοητευτικά κέρδη, τα οποία δημιούργησαν μια διαδοχική επίδραση στον S&P», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research.

Τα αποτελέσματα από τη μητρική εταιρεία Snapchat, τα οποία ακολούθησαν μια σειρά από υποβαθμίσεις της μετοχής, επηρέασαν επίσης και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετοχές τεχνολογίας που οι επενδυτές φοβούνταν ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την επιβράδυνση των πωλήσεων διαδικτυακής διαφήμισης.
Οι μετοχές των Meta Platforms και Pinterest υποχώρησαν 7% και 14%, αντίστοιχα, ενώ η Alphabet έχασε περισσότερο από 5%.

Το Twitter ανέβηκε ελαφρά παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε τις προκλήσεις στη βιομηχανία διαφημίσεων, καθώς και την «αβεβαιότητα» σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ

Εν τω μεταξύ, η Verizon κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσειςστο Dow μετά την αναφορά κερδών. Ο πάροχος ασύρματου δικτύου σημείωσε πτώση περισσότερο από 7% μετά τη μείωση των προβλέψεών του για ολόκληρο το έτος

Σχεδόν το 21% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη μέχρι στιγμής. Από αυτούς, το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης