Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, 0,3% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, 0,3% για τον S&P και 1,2% για τον energy sector
61 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την καταπολέμηση του πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones κέρδισε 61 μονάδες ή 0,19% στις 32,970 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,30% στις 4,140 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,2% στις 628,98 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,41% στις 12,431 μονάδες.

Ο Dow και ο S&P 500 ήταν υψηλότεροι μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδρίες πτώσης.

O καταναλωτικός τομέας, οι υπηρεσίες ακίνητης περιουσίας και οι υπηρεσίες επικοινωνίας ήταν οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας ήταν μεταξύ των μετοχών με τις καλύτερες επιδόσεις στον ευρύτερο δείκτη της αγοράς. Η Norwegian Cruise Line Holdings έκανε άλμα 8%, η Royal Caribbean Group σημείωσε άνοδο 7% και η Carnival ήταν 5% υψηλότερη.

Αντίθετα, η Advanced Auto Parts είχε τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500, με πτώση 9,5%, αφού έχασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και μείωσε την πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος.

Οι επενδυτές περιμένουν το τριήμερο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole που ξεκινά την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή το πρωί. Οι παρατηρητές της Fed αναμένουν ότι θα ενισχύσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας να συμπιέσει τον πληθωρισμό και να διατηρήσει υπό έλεγχο τις προσδοκίες για μελλοντικά κέρδη τιμών.

Οι βασικές οικονομικές εκθέσεις για το υπόλοιπο της εβδομάδας περιλαμβάνουν αιτήματα ανεργίας την Πέμπτη και τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή. Η Fed παρακολουθεί στενά την έκθεση PCE.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης