Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P, κέρδη 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,6% για τον  S&P, κέρδη 1,5% για τον energy sector

Άνοδος πάνω από 4% για το αργό

 

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, με την αγορά να προσπαθεί να ανακάμψει από το sell-off της Παρασκευής καθώς οι traders πάλευαν να ανακτήσουν τη θέση τους εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την άνοδο των επιτοκίων και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones υποχώρησε 183 μονάδες ή 0,57% στις 32,099 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,66% στις 4,030 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,54% στις 639,09 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,02% στις 12,017 μονάδες.

Η τεχνολογία ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις χειρότερες επιδόσεις καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν, ενώ η ενέργεια και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν καλύτερες επιδόσεις. Η Dow και η Salesforce είχαν την μεγαλύτερη υστέρηση στον Dow Industrials με 30 μετοχές. Αυτές οι απώλειες περιορίσθηκαν από την άνοδο κατά 1% της Walmart και η Chevron.

Η Wall Street υπέστη απότομο sell-off την Παρασκευή, όταν οι σύντομες και ωμές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, φάνηκε να σβήνουν τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα αλλάξει την επιθετική πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο Dow υποχώρησε 1.008 μονάδες, ή λίγο περισσότερο από 3%, στη χειρότερη μέρα του από τον Μάιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 3,4% και 3,9%, αντίστοιχα, καταγράφοντας τις χειρότερες ημέρες τους από τον Ιούνιο. Η πτώση διέγραψε τα κέρδη του Αυγούστου και για τους τρεις μέσους όρους.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται περισσότερες ομιλίες της Fed, συμπεριλαμβανομένης της Αντιπροέδρου Lael Brainard τη Δευτέρα, πριν από την έκθεση μισθοδοσίας των μη γεωργικών υπηρεσιών του Αυγούστου την Παρασκευή.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, καθώς οι πιθανές περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και οι συγκρούσεις στη Λιβύη βοήθησαν να αντισταθμιστεί το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ και οι προοπτικές για την ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία, ντε φάκτο ηγέτης του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) έθεσε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο περικοπών παραγωγής, οι οποίες σύμφωνα με πηγές θα μπορούσαν να συμπέσουν με ώθηση της προσφοράς από το Ιράν σε περίπτωση που συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση.
Περί τις 22:50 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωσε άνοδο 3,8% στα 104,87 δολάρια το βαρέλι, επεκτείνοντας την άνοδο κατά 4,4% της περασμένης εβδομάδας. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 4,13% στα 96,93 δολάρια μετά από άνοδο 2,5% την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τους συμμάχους παραγωγούς, συνεδριάζει για να καθορίσει πολιτική στις 5 Σεπτεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης