Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs για ελληνικές τράπεζες: Ισχυρή ανάπτυξη δανείων, καλή ποιότητα ενεργητικού και βελτιωμένο CET1

Goldman Sachs για ελληνικές τράπεζες: Ισχυρή ανάπτυξη δανείων, καλή ποιότητα ενεργητικού και βελτιωμένο CET1
Η Goldman Sachs αναβάθμισε και την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 6% κατά μέσο όρο για το 2023 - 2024
Τρία βασικά στοιχεία εντοπίζει κανείς στα αποτελέσματα β' 3μηνου 2022 των ελληνικών τραπεζών: την ισχυρή ανάπτυξη δανείων, την καλή ποιότητα ενεργητικού και τους βελτιωμένους δείκτες CET1.
Αυτό αναφέρει η Goldman Sachs στην τελευταία της ανάλυση για τις ελληνικές τράπεζες, στην οποία και βελτίωσε τις εκτιμήσεις της ώστε να αντικατοπτρίζουν τις καλύτερες προοπτικές.
Η αντίδραση της αγοράς στα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου ήταν θετική και για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, καθώς σημείωσαν άνοδο 15% κατά μέσο όρο τον περασμένο μήνα, κάτι που η Goldman Sachs πιστεύει ότι αντανακλά τα τρία κύρια σημεία:
(1) τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο μέτωπο των NII/εξυπηρετούμενα δάνεια,
 
 
(2) τις καλές τάσεις στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων
(3) τους βελτιωμένους δείκτες CET1.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη μεγαλύτερη δανειακή επέκταση σημείωσαν η Eurobank και η Πειραιώς (+4,5%/+4,4% τριμηνιαία), τη σημαντικότερη βελτίωση στον Core PBT παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς (+24%/+15% τριμηνιαία ), ενώ την ισχυρότερη βελτίωση του δείκτη CET1 κατέγραψε η Alpha Bank (+80bps σε τρίμηνο).
Οι τράπεζες έχουν αναβαθμίσει τα guidances για το 2022 (κυρίως από την πλευρά των εσόδων).
Η Goldman Sachs αναβάθμισε και την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 6% κατά μέσο όρο για το 2023 - 2024, αντανακλώντας τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες τάσεις του 2ου τριμήνου του έτους και τις ενημερωμένες προοπτικές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης