Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,56% για τον Nasdaq, 0,78% για τον S&P και 0,94% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,56% για τον Nasdaq, 0,78% για τον S&P και 0,94% για τον energy sector

279 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη - την τελευταία ημέρα του Αυγούστου - καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη απώλειά τους καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προσπάθειες της Federal Reserve για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχώρησε 279 μονάδες ή 0,88% στις 31,511 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,78% στις 3,955 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,94% στις 611,82 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,56% στις 11,816 μονάδες.

Αυτό που ξεκίνησε ως ισχυρός μήνας για τους τρεις κύριους δείκτες τελειώνει με πιο αδύναμο τόνο. Ο Dow και ο S&P 500 κλείνουν τον Αύγουστο περισσότερο από 3% χαμηλότερα ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περίπου 4%.

Ο Dow και ο S&P βρέθηκαν περίπου 6% και 9%, αντίστοιχα, πάνω από τα χαμηλά τους στα μέσα Ιουνίου. Ο Nasdaq είναι πλέον πάνω από 12% από το χαμηλό του. Η κορύφωση του καλοκαιρινού ράλι ήρθε πριν από δύο εβδομάδες, στις 16 Αυγούστου, δύο ολόκληρους μήνες μετά τα χαμηλά στις 16 Ιουνίου.

Οι επενδυτές συζητούσαν για εβδομάδες εάν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση ή οδεύει προς ύφεση, και πολλοί πίστευαν ότι μια οικονομική ύφεση θα έδινε στη Fed λόγο να χαλαρώσει το σχέδιο αύξησης των επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε στην ομιλία του στο Τζάκσον Χόλε την Παρασκευή, ότι η κεντρική τράπεζα έχει δεσμευτεί να περιορίσει τον πληθωρισμό και θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ακόμη και σε περιβάλλον ύφεσης.

«Οι αγορές βασίζονταν σε περιορισμένες αυξήσεις επιτοκίων και γρήγορες μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε ο Brad McMillan, επικεφαλής επενδύσεων για το Commonwealth Financial Network. «Η ομιλία ήταν σαφής, ωστόσο, ότι οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες και οι περικοπές ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς».

Τα σχόλια του Πάουελ προκάλεσαν ξεπούλημα στις μετοχές. Εκτός από τα σχόλια του Πάουελ, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει τα επιτόκια αναφοράς να αυξάνονται πάνω από 4% στις αρχές του επόμενου έτους. Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς ζήτησε «κάπως περιοριστική πολιτική για την επιβράδυνση της ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης