Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 1,7% για τον Nasdaq και τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street:Πτώση 1,7% για τον Nasdaq και τον S&P και 1,4% για τον energy sector
522 μονάδες έχασε ο Dow
Σχετικά Άρθρα
Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά τρία τέταρτα της μονάδας και προέβλεψε πιο σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, ενέργειες που αναμένονται ευρέως από τους επενδυτές.

Με τον S&P 500 να υποχωρεί περισσότερο από 8% τον περασμένο μήνα και 18% για το 2022 οι μετοχές είχαν ήδη τιμολογηθεί σε μια επιθετική εκστρατεία σύσφιξης της Fed που θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Ο Dow Jones έχασε 522 μονάδες ή 1,7% στις 30,183 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,71% στις 3,789 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,48% στις 584,09 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,79% στις 11,220 μονάδες.

Οι μετοχές ήταν ασταθείς καθώς οι traders ανέλυσαν την απόφαση για το επιτόκιο και τα τελευταία σχόλια από τη συνέντευξη Τύπου του Πάουελ.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες ή 75 μονάδες βάσης, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, και δήλωσε ότι αναμένει το λεγόμενο τερματικό επιτόκιο να φτάσει το 4,6% για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο ρυθμός με τον οποίο η κεντρική τράπεζα θα τερματίσει το αυστηρότερο καθεστώς της. Ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να παραμείνει επιθετική, αυξάνοντας τα επιτόκια στο 4,4% μέχρι το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της τεχνολογίας, δέχθηκαν πιέσεις καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την ανάπτυξη.
Το επιτόκιο 2 ετών ομολόγων, το οποίο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά περίπου στο 4,1%. Το 10ετές επιτόκιο εκτινάχθηκε σε περίπου 3,6%.

Η μετοχή της General Mills έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών μετά την τελευταία της ανακοίνωση κερδών. Οι μετοχές της άμυνας αυξήθηκαν επίσης καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε για μερική στρατιωτική επιστράτευση

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης