Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 2,8% για τον Nasdaq και 2,4% για τον S&P

Wall Street: Κέρδη 2,8% για τον Nasdaq και 2,4% για τον S&P

828 μονάδες κέρδισε ο Dow

Κέρδη στη Wall Street την Παρασκευή παρά την πτώση των μετοχών της Amazon και μετά τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού.


Ο Dow Jones κέρδισε 828 μονάδες ή 2,59% στις 32.861 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 2,46% στις 3,901 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,66% στις 685,71 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,87% στις 11.102 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αγορά είχε κλυδωνισμούς αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές απορρίπτουν τις μετοχές της τεχνολογίας μετά από αδύναμα αποτελέσματα και τις προοπτικές των Microsoft, Alphabet και Meta που τις καθιστούν οικονομικά ευαίσθητες μετοχές που θα ωφεληθούν εάν η οικονομία των ΗΠΑ καταφέρει να παρακάμψει την ύφεση.

Η Amazon σημείωσε βουτιά 10% αφού η εταιρεία παρουσίασε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα και εξέδωσε απογοητευτικές οδηγίες για τις πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Apple κινήθηκαν αρχικά επίσης χαμηλότερα στην διαπραγμάτευση την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το iPhone, αλλά η μετοχή έχει αντιστραφεί και σημείωσε άνοδο περισσότερο από 7%. Η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τριμηνιαία κέρδη και έσοδα.

Η αγορά ενισχύθηκε επίσης από τους πετρελαϊκούς κολοσσούς Chevron και Exxon Mobil, με άνοδο 0,7% και 2,5%, αντίστοιχα, αφού και οι δύο ανέφεραν ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η αγορά σημείωσε ώθηση αφού ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 5,1% από πέρυσι, εξακολουθεί να είναι υψηλός αλλά κυρίως σύμφωνος με τις προσδοκίες. Αυτό είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού για την Federal Reserve. Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6%, περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο Dow σε εβδομαδιαία βάση σημειώνει άνοδο περίπου 5%, για πρώτη φορά μετά από ένα σερί 5 εβδομάδων που έληξε τον Νοέμβριο του 2021. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν περίπου 2% και 1,5%. αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον καλύτερο μήνα του από τον Ιανουάριο του 1976.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης