Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και 1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και 1% για τον energy sector

401 μονάδες κέρδισε ο Dow

Ράλι στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές έβγαλαν αντικρουόμενα συμπεράσματα σχετικά με το τι σημαίνουν τα πρόσφατα στοιχεία μισθοδοσίας για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.


Ο Dow Jones έκλεισε 401 μονάδες υψηλότερα, ή 1,26% στις 32,403 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,36% στις 3,770 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,02% στις 701,99 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,28% στις 10,475 μονάδες.

Όλοι οι κύριοι δείκτες κλείνουν την εβδομάδα με απώλειες, με τον Dow να υποχωρεί 2,5% . Ο S&P και ο Nasdaq υποχωρούν 4,5% και 67,1%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq καταγράφει επίσης τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2022.
Η έκθεση του Οκτωβρίου για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή άφησε τους επενδυτές διχασμένους, τροφοδοτώντας κάποιες ανησυχίες ότι η Fed θα επιμείνει στην εκστρατεία της, καθώς η αγορά εργασίας πρόσθεσε 261.000 θέσεις εργασίας. Άλλοι ερμήνευσαν τα ευρήματα ως ένδειξη ότι η εργασία αρχίζει να μειώνεται —αν και με αργό ρυθμό— αφού το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%.

Οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τα σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, καθώς η κεντρική τράπεζα αγωνίζεται να δαμάσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό και μια ισχυρή οικονομία. Η εστίαση μετατοπίστηκε επίσης στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της επόμενης εβδομάδας. Μια πτώση του πληθωρισμού θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων κάνουν τη δουλειά τους και τροφοδοτούν μια πιθανή αλλαγή.

Οι ελπίδες για λήξη των περιορισμών στην Κίνα ώθησαν τις μετοχές των κινεζικών μετοχών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ σε άνοδο την Παρασκευή, αν και η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια αλλαγή. Οι μετοχές των Pinduoduo, JD.com και Alibaba αυξήθηκαν.
Ο Dow την Πέμπτη έχασε περίπου 0,5%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 1%. Ο Nasdaq, έχασε 1,7%.

Μαζί με την έκθεση ΔΤΚ της Πέμπτης, οι επενδυτές προσβλέπουν στις ενδιάμεσες εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης