Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq, 0,9% για τον S&P και 1,6% για τον energy sector
425 μονάδες κέρδισε ο Dow
'Ανοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια γεμάτη εβδομάδα με τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου και τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό να ανμένονται τις επόμενες ημέρες.


Ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 425 μονάδες ή 1,31% στις 32,829 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,97% στις 3,807 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,75% στις 714,26 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,85% στις 10,564 μονάδες.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν περίπου 1% αφού η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγή iPhone μειώθηκε προσωρινά λόγω των περιορισμών Covid-19 στην Κίνα. Οι μετοχές της Palantir, εν τω μεταξύ, υποχώρησαν περισσότερο από 12% αφού η εταιρεία δημοσίευσε απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Carvana υποχώρησε 15%, αφού υποχώρησε πάνω από 20% νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η μητρική του Facebook, Meta κέρδισε περίπου 5% μετά από αναφορά της Wall Street Journal ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει τις απολύσεις το συντομότερο την Τετάρτη.

Οι ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα επηρεάσει την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος τη Βουλή και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Οι επενδυτές θα μπορούσαν να εγκρίνουν ένα πιθανό αδιέξοδο που μπορεί να προκύψει από τις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς ένας Δημοκρατικός πρόεδρος, με ένα Ρεπουμπλικανό ή διασπασμένο Κογκρέσο, σημαίνει ιστορικά κέρδη άνω του μέσου όρου, σύμφωνα με την Lori Calvasina του RBC.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Πέμπτης θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το πόσο μακριά πρέπει να φτάσει η Federal Reserve για να μειώσει τον πληθωρισμό. Μια καυτή αναφορά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει στους επενδυτές ότι μια περιστροφή από παρατεταμένη περίοδο υψηλότερων επιτοκίων μπορεί να μην είναι επικείμενη.

″ Έως ότου η Fed σηματοδοτήσει ότι το «pivot» είναι κοντά, τα πράγματα θα μπορούσαν να παραμείνουν προκλητικά», έγεκτιμά ο Ross Mayfield του Baird.

Αρκετές εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της Activision Blizzard, Lyft και Take-Two Interactive. Η σεζόν εταιρικών αποτελεσμάτων τελειώνει με την πλειονότητα των εταιρειών του S&P 500 να έχουν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης