Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

335 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα μελλοντικά επίπεδα κρατικών δαπανών και ρυθμίσεων.


Ο Dow Jones κέρδισε 335 μονάδες, ή 1,02% στις 33,162 μονάδες μετά από ράλι άνω των 500 μονάδων νωρίτερα την ημέρα.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56% στις 3,828 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,06% στις 714,62 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,49% στις 10,616 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες καταγράφουν την τρίτη συνεχόμενη θετική ημέρα.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν από τους Ρεπουμπλικάνους να ανακτήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και πιθανώς να κερδίσουν και τη Γερουσία. Οι επενδυτές τείνουν να είναι θετικοί στο αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον με διχασμένο Κογκρέσο και Πρόεδρο, επειδή θα περιορίσει τις κρατικές δαπάνες, τους νέους φόρους και τους κανονισμούς.
«Εάν έχουμε αδιέξοδο, αυτό θα είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην αγορά. Οι αγορές συνήθως τα πάνε πολύ καλά όταν συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο Seth Cohan της The Wealth Alliance.

Συνολικά, η ιστορία δείχνει ότι οι αγορές τείνουν να κερδίζουν στο τέλος του έτους και έως και 12 μήνες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς οι επενδυτές ανακουφίζονται από τη σαφήνεια της μελλοντικής πολιτικής.

«Η αντίδραση της χρηματοπιστωτικής αγοράς σε μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα πρέπει να είναι σιωπηλή, καθώς το αποτέλεσμα της Βουλής είναι ήδη ευρέως αναμενόμενο, και το αποτέλεσμα της Γερουσίας έχει μικρότερη διαφορά στα αποτελέσματα της πολιτικής εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή», έγραψε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs στη Δευτέρα.

«Μια αιφνιδιαστική νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή και στη Γερουσία πιθανότατα θα επιβαρύνει τις μετοχές, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ενδέχεται να αναμένουν πρόσθετες αυξήσεις εταιρικού φόρου», πρόσθεσε ο Hatzius.

Οι μετοχές ξεπέρασαν τα υψηλά τους το απόγευμα της Τρίτης, με τον Nasdaq να υποχωρεί 0,9% κάποια στιγμή, εν μέσω ευρύτερου sell off στα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν 13% την Τρίτη, αφού τα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance και η FTX, κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης για να διορθώσουν την τελευταία «κρίση ρευστότητας». Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των 17.300,80, ή στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2020.

«Αν κοιτάξετε την τιμή του Bitcoin και άλλων συναφών περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, υπάρχει κάποια σοβαρή πίεση πώλησης σε αυτά», δήλωσε ο Zachary Hill της Horizon Investments.

«Τα Crypto είναι ένας καλός σταθμός για το συναίσθημα κινδύνου των επενδυτών ευρύτερα», πρόσθεσε ο Hill.

Η SolarEdge Technologies σημείωσε την κορυφαία απόδοση στον ευρύτερο δείκτη της αγοράς, σημειώνοντας άνοδο άνω του 18% μετά την αναφορά εσόδων ρεκόρ στο πιο πρόσφατο τρίμηνο. Οι μετοχές της Kohl's εκτινάχθηκαν περισσότερο από 10% αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO της τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Lyft σημείωσαν πτώση 21% λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η Take-Two Interactive και το Tripadvisor σημείωσαν πτώση 12% και 17%, αντίστοιχα, μετά την αναφορά κερδών.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2% την Τρίτη λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τη ζήτηση καυσίμων καθώς επιδεινώθηκαν τα κρούσματα του COVID-19 στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στην Κίνα και ανησυχίες για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.
Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,39% στα 95,54 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,95% στα 89,09 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης