Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον Nasdaq 0,9% για τον S&P και 3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον Nasdaq 0,9% για τον S&P και 3% για τον energy sector

34 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή η οποία κατέγραψε την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο, καθώς η έκθεση που δείχνει επιβράδυνση του πληθωρισμού την Πέμπτη δημιούργησε ελπίδες ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει σύντομα την εκστρατεία σύσφιξης.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 34 μονάδων ή 0,1% στις 33,750 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,93%, στις 3,993 μονάδες σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 5%, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από εκείνη που έληξε στις 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,08% στις 716,11 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,88% στις 11,323 μονάδες καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν μετοχές τεχνολογίας με την ελπίδα ότι τα επιτόκια θα μειωθούν.

.

Ο Dow εκτινάχθηκε πάνω από 1.200 μονάδες την Πέμπτη μετά από μια μικρότερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών καταναλωτή για τον Οκτώβριο, δίνοντας στους επενδυτές την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει. Ο S&P σημείωσε άνοδο 5,5% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περίπου 7,4%. Ήταν η καλύτερη μέρα από το 2020 και για τους τρεις δείκτες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την Πέμπτη λόγω του ασθενέστερου από το αναμενόμενο πληθωρισμού. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν στο 3,82% μετά την περασμένη εβδομάδα στο 4,16%.

Οι τεχνολογικές μετοχές την Παρασκευή ξεπέρασαν την πτώση των κρυπτονομισμάτων, η οποία δέχθηκε πίεση την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της FTX ότι κήρυξε πτώχευση και ο διευθύνων σύμβουλος Sam Bankman-Fried παραιτήθηκε. Το Bitcoin υποχώρησε 6%, και ο αιθέρας υποχώρησε περισσότερο από 7%. Οι μετοχές τεχνολογίας και οι σχετικές μετοχές κρυπτονομισμάτων ανέκαμψαν μετά το άνοιγμα με πτώση την Παρασκευή.

Ο Dow σημειώνει άνοδο περίπου 4% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο σχεδόν 8%. Αυτή η εβδομάδα είναι μια επανέναρξη του ράλι επιστροφής για τη bear market που ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά σταμάτησε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο S&P 500 έχει τώρα άνοδο σχεδόν 14% από το χαμηλό της αγοράς, αλλά εξακολουθεί να έχει πτώση 16% για το έτος.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώσαν άνοδο κοντά στο 3% την Παρασκευή, αφού οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα χαλάρωσαν ορισμένους από τους βαρείς περιορισμούς της χώρας για τον COVID, αυξάνοντας τις ελπίδες για βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 2,4%, στα 95,98 δολ. το βαρέλι, επεκτείνοντας την άνοδο 1,1% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 2,93% στα 89 δολ. το βαρέλι, μετά από άνοδο 0,8% την προηγούμενη συνεδρίαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης