Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,12% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,12% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

210 μονάδες έχασε ο Dow Jones

 

Απώλειες στη Wall Street την Δευτέρα καθώς ο S&P 500 υποχώρησε την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος σε σχεδόν πέντε μήνες.


Ο Dow Jones υποχώρησε 210 μονάδες, ή 0,62% στις 33,537 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,89% στις 3,957 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,5% στις 712,43 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,12% στις 11,196 μονάδες.

Οι συναλλαγές ήταν ασταθείς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με την αγορά να αγωνίζεται για κατεύθυνση καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν από τα χαμηλά τους αφού η αντιπρόεδρος της Federal Reserve Lael Brainard δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε σύντομα να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της, υποστηρίζοντας 0,50% αύξηση για την επόμενη φάση.

Πριν από τα σχόλια του Brainard, οι μετοχές υποχώρησαν για λίγο μετά από αναφορές ότι η Amazon θα απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους ήδη αυτή την εβδομάδα.
Στην συνέχεια ο S&P ξεπέρασε τις 4.000 μονάδες μετά από μήνες.
Η έρευνα της Federal Reserve, που έδειξε ότι οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος αυξήθηκαν, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κλίμα, οδήγησε σε διορθωτική κίνηση.

Η σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου πρόκειται να συνεχιστεί, με μεγάλη έμφαση στο λιανικό εμπόριο. Walmart, Home Depot, Target, Lowe's, Macy's και Kohl's πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησαν τη Δευτέρα, υποχωρώντας από το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και τα υψηλά κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλες κινεζικές πόλεις που διέλυσαν τις ελπίδες για το άνοιγμα της οικονομίας του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.
Τα Brent και το αμερικανικό West Texas Intermediate είχαν αυξηθεί σχεδόν 1% νωρίτερα στη συνεδρίαση, αλλά αργότερα ανέτρεψαν την τροχιά τους και κατευθύνθηκαν χαμηλότερα.

Περί τις 11:50 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,45% στα 92,68 δολ. το βαρέλι μετά την άνοδο κατά 1,1% την Παρασκευή, ενώ το αργό WTI υποχωρούσε 4,015% στα 85,39 δολ. το βαρέλι μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 2,9% υψηλότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης