Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector - Στόχος ο ΚΜΟ των 200 ημερών και ......

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 2,1% για τον energy sector - Στόχος ο ΚΜΟ των 200 ημερών και ......
36 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές στάθμισαν μια ζοφερή ενημέρωση τριμήνου από την Target που πίεσε τις μετοχές λιανικής.

Ο Dow Jones υποχώρησε 36 μονάδες ή 0,11% στις 33,556 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,82% στις 3,959 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,15% στις 704,65 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,54% στις 11,183 μονάδες

Η Target ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με τον υψηλό πληθωρισμό που οδεύει προς τη μεγαλύτερη περίοδο αγορών του έτους για τους λιανοπωλητές. Η προειδοποίηση επιβάρυνε τις μετοχές, οδήγησε την Target να υποχωρήσει περισσότερο από 15% τη χειρότερη μέρα του από τον Μάιο. Οι Macy's, Nordstrom, Kohl's και Gap είχαν επίσης μεγάλη πτώση.
«Μια περίοδος ασταθών κερδών για το λιανικό εμπόριο αναγκάζει τους επενδυτές να είναι επιλεκτικοί όσον αφορά την έκθεσή τους στο λιανικό εμπόριο, καθώς το χάσμα μεταξύ του λιανικού εμπορίου και των ειδικών λιανικών πωλήσεων συνεχίζει να διευρύνεται», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial.


Credit Suisse: Στόχος ο ΚΜΟ των 200 ημερών στα 4.079 για τον S&P, πιθανό overshoot στο 4.150 και στην συνέχεια επιστροφή στις 3.600 μονάδες σε 6μηνη βάση

Capture_12.JPG


Ο Brian Levitt, Global Market Strategist της Invesco, το χαρακτήρισε μικτή εικόνα, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία λιανικής που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα ήταν σε αντίθεση με την προειδοποίηση Target.

«Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων υποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν, ιδιαίτερα σε μεγάλα θέματα, ενώ η εταιρεία λιανικής Target προειδοποίησε για μια πιο αδύναμη περίοδο διακοπών», είπε. «Το τελευταίο είναι περισσότερο σύμφωνο με τις προσδοκίες μας. Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο πλούσιοι. Η ιδέα είναι να επιβραδυνθεί η κατανάλωση, επιτρέποντας στον πληθωρισμό να μετριαστεί. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό θα δημιουργήσει επίσης τις βάσεις για μια ανάκαμψη. ”

Οι μετοχές σημείωσαν σταθερή πορεία μετά την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της περασμένης εβδομάδας. Ο S&P 500 την περασμένη εβδομάδα σημείωσε την καλύτερη εβδομαδιαία επέκταση από τον Ιούνιο και όλοι οι κύριοι δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουν τον μήνα με κέρδη.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές λένε ότι μια βραχυπρόθεσμη υποχώρηση είναι στον ορίζοντα.
«Βραχυπρόθεσμα, η αγορά είναι πολύ εκτεταμένη και καθυστερεί να υποχωρήσει και να αφομοιώσει το πρόσφατο ράλι», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης