Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq, 0,4% κέρδισε ο S&P

Wall Street: Οριακή άνοδος για Nasdaq, 0,4% κέρδισε ο S&P
200 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος  στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν πιο σκληρή γλώσσα από τους ομιλητές της Federal Reserve και εξέτασαν τις τελευταίες εκθέσεις κερδών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 200 μονάδες, ή 0,6% στις 33,747 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,48% στις 3,965 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,88% στις 699,29 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,01% στις 11.146 μονάδες.

Όλοι οι κύριοι δείκτες κατέγραψαν υποχώρηση - ο Dow και ο S&P βρίσκεται λιγότερο από 1% κάτω από την επίπεδη γραμμή, ενώ ο Nasdaq είναι χαμηλότερος κατά 1,8%. Ωστόσο, και οι τρεις δείκτες είναι θετικοί για τον μήνα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq εγκατέλειψαν ένα προηγούμενο ράλι καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονταν στα στοιχεία του ΔΤΚ του Οκτωβρίου. Η Stephanie Lang, επικεφαλής επενδύσεων στο Homrich Berg, δήλωσε ότι αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από μια «άποψη επιστροφής στην πραγματικότητα».

«Μετά το μεγάλο ράλι από το αναμενόμενο τύπωμα ΔΤΚ, η αγορά αφομοιώνει τα τρέχοντα δεδομένα, τα οποία επαναφέρουν τα πράγματα στην πραγματικότητα», είπε. «Το ράλι που ακολούθησε τα στοιχεία του ΔΤΚ δεν πιστεύουμε ότι δικαιολογήθηκε από τα θεμελιώδη μεγέθη… Η τιμολόγηση της αγοράς είναι επίσης μια ήπια προσγείωση, κάτι που δεν πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να συμβεί. Έτσι, όταν ακούτε τους αξιωματούχους της Fed να βγαίνουν και να επαναλαμβάνουν τη στάση τους, αρχίζετε να βλέπετε την αγορά να προσαρμόζεται σε αυτό».
Την Παρασκευή, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης, Susan Collins, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να δαμάσουν τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην απασχόληση.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο υποχώρησε περισσότερο από 2% την Παρασκευή, λόγω της ανησυχίας για την αποδυνάμωση της ζήτησης στην Κίνα και τις περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ.

Το Brent υποχώρησε 3,1%, στα 86,96 δολ. το βαρέλι  έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Σεπτεμβρίου στα 85,80 $. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 2,63 δολάρια ή 3,2%, στα 79,01 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης