Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 1,2% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και 3,2% για τον energy sector

Wall Street: Κέρδη 1,2% για τον Nasdaq, 1,3% για τον  S&P και 3,2% για τον energy sector

397 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά επικεντρώνεται σε μια σειρά από ισχυρές αναφορές κερδών και στο ενδεχόμενο μικρότερων μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας συναλλαγών που συντομεύτηκε λόγω διακοπών.

Ο Dow Jones κέρδισε 397 μονάδες ή 1,18% στις 34.098 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,36%% στις 4.003 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,19% στις 711,45 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,36% στις 11.174 μονάδες.

 Το Best Buy σημείωσε άνοδο σχεδόν 11% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών αύξησε τις δημοσιονομικές της προοπτικές για το 2023 και ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη, ενώ η Abercrombie & Fitch και η American Eagle Outfitters αυξήθηκαν κατά 19% και 16%. Από την άλλη πλευρά, το Zoom υποχώρησε 5,4% και το Dollar Tree υποχώρησε περίπου 9% αφού ανέφερε απογοητευτικά κέρδη και χαμηλότερη από την αναμενόμενη προοπτική, αντίστοιχα.
Οι μετοχές βοηθήθηκαν από τη χαλάρωση των αποδόσεων των ομολόγων καθώς η προσοχή των επενδυτών στράφηκε προς το 2023.

Η Κίνα είδε τους πρώτους θανάτους της στην ηπειρωτική χώρα από τον Covid από τον Μάιο το Σαββατοκύριακο. Προκάλεσε φόβους στους επενδυτές ότι η χώρα θα μπορούσε να επαναφέρει τους περιορισμούς που αποσκοπούσαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, κάτι που θα έβλαπτε τις επιχειρήσεις. Μόλις πριν από μια εβδομάδα η χώρα άρχισε να περιορίζει ορισμένα από τα αυστηρά μέτρα της για τον κορωνοϊό, στο δρόμο της προς μια χαλαρότερη πολιτική.

Η επαναλειτουργία της Κίνας θα είναι «εξαιρετικά θετική για την ανάπτυξη», σύμφωνα με τη Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στο Principal Asset Management

«Όπως πάντα, οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις, καθώς η πιστή εκτέλεση του σχεδίου επανέναρξης θα είναι το κλειδί για τις επενδυτικές προοπτικές», ανέφερε σε σημείωμα της Τρίτης.

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης τα σχόλια των ηγετών της Federal Reserve. Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολλά υποσχόμενα και ότι θα υποστηρίξει τις μειωμένες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed θα φτάσει σύντομα στο τελικό της επιτόκιο, μεταξύ 4% και 5%.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι ο ΟΠΕΚ+ θα τηρήσει τις μειώσεις της παραγωγής που είχε προαναγγείλει.

Το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών και θα κλείσει νωρίς την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης