Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Kέρδη 0,6% για τον S&P - Θα δοκιμάσει τον ΚΜΟ των 200 ημερών

Wall: Kέρδη 0,6% για τον S&P - Θα δοκιμάσει τον ΚΜΟ των 200 ημερών
97 μονάδες κέρδισε ο Dow - Επιβράδυνση της αύξησης των επιτοκίων δείχνουν τα FED Moments
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς τα πρακτικά συνεδρίασης της Federal Reserve έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να πραγματοποιήσει μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 97 μονάδων ή 0,28% στις 34,195 μονάδες .
Ο S&P 500 κέρδισε 0,60% στις 4,027 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,18% στις 702,99 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,99% στις 11.285 μονάδες.

Οι μετοχές της Nordstrom υποχώρησαν περισσότερο από 4% αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της. Ωστόσο, η Nordstrom ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη και πωλήσεις στα τελευταία της αποτελέσματα. H Tesla
σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την αναβάθμιση των μετοχών της Citi σε ουδέτερη από πώληση. H Deere σημείωσε αύξηση άνω του 5% σε σχέση με τα κέρδη.

Τα στοιχεία από τη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα βλέπει πρόοδο στον αγώνα της κατά του υψηλού πληθωρισμού και προσπαθεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, δηλαδή μικρότερων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και το 2023.

S&P: Θα δοκιμάσει την αντίσταση του ΚΜΟ των 200 ημερών στο 4064  σύμφωνα με την Credit Suisse

Capture_13.JPG

«Η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης πιθανότατα θα ήταν σύντομα κατάλληλη», αναφέρουν τα πρακτικά. «Οι αβέβαιες καθυστερήσεις και τα μεγέθη που σχετίζονται με τις επιπτώσεις των ενεργειών νομισματικής πολιτικής στην οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό ήταν μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν σχετικά με το γιατί μια τέτοια αξιολόγηση ήταν σημαντική».

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η κεντρική τράπεζα ενέκρινε μια τέταρτη συνεχή αύξηση κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες που έφερε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Οι οικονομολόγοι αναμένουν σε μεγάλο βαθμό αύξηση 0,5 ποσοστιαίας μονάδας τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία για τις αποζημιώσεις ανεργίας ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο στις 240.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, όπου οι οικονομολόγοι ανέμεναν 225.000, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αποδυναμώνεται. Ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Οκτώβριο ήταν ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν, φθάνοντας στο 1%, περισσότερο από το αναμενόμενο 0,5%.
Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών και θα κλείσουν νωρίς την Παρασκευή.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι χώρες της G7 εξέτασαν ένα ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο πάνω από το σημείο όπου διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή και καθώς τα αποθέματα βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν περισσότερο από όσα ανέμεναν οι αναλυτές.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε στα 85,25 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλεια 3,49%. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 3,85%, στα 77,83 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές είχαν υπολογίσει μια κατασκευή 383.000 βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης