Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq, 0,59% για τον S&P και 3,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq, 0,59% για τον S&P και 3,1% για τον energy sector

176 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που έχασαν την προηγούμενη συνεδρίαση.


Ο Dow Jones κέρδισε 176 μονάδες, ή 0,54% στις 33.204 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 3.844 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,17% στις 668,36 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,21% στις 10.497 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες ταλαντώθηκαν νωρίτερα στη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών κατανάλωσης, τον προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που ήταν ελαφρώς υψηλότερος από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι σε ετήσια βάση, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει παρά τις προσπάθειες της Fed να τον καταπολεμήσει.
«Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα υπογραμμίζουν τη δυσκολία για τους επενδυτές σήμερα, όπου τα αδύναμα νούμερα προκαλούν φόβους για ύφεση και τα ισχυρά νούμερα φέρνουν φόβο στη Fed», δήλωσε ο Louis Navellier, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας ανάπτυξης επενδύσεων Navellier & Associates.

«Απλώς δεν μπορείς να κερδίσεις αυτή τη στιγμή σε αριθμούς μακροεντολών», πρόσθεσε. «Γι’ αυτόν τον λόγο είναι τώρα πολύ περισσότερο μια αγορά επιλογής μετοχών, αλλά με όλους τους επενδυτές του δείκτη και του ETF, ακόμη και οι μετοχές που εκτελούν καλά το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπορούν να ωθηθούν ουσιαστικά από τους συνδεδεμένους χαμένους».

Οι κινήσεις της Παρασκευής ακολούθησαν άλλη μια πτώση για τις αγορές καθώς το sell-off τον Δεκέμβριο ξανάρχισε και οι ελπίδες για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη έσβησαν.
Ο Dow την Πέμπτη υποχώρησε 348,99 μονάδες, ή 1,05%, αλλά τερμάτισε αρκετά από το χαμηλό του 803 μονάδων. Οι S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο 1,45% και 2,18%, αντίστοιχα.

Ο S&P 500 υποχωρεί τώρα περίπου 0,2% για την εβδομάδα, σε ρυθμό της τρίτης συνεχόμενης εβδομαδιαίας πτώσης του. Ο Nasdaq εν τω μεταξύ, έχασε περισσότερο από 2% αυτή την εβδομάδα.

Οι φόβοι για ύφεση έχουν αναζωπυρωθεί πρόσφατα, διαψεύδοντας την ελπίδα ορισμένων επενδυτών για ράλι στο τέλος του έτους και οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες τον Δεκέμβριο. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η υπερβολική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα μπορούσε να αναγκάσει την οικονομία σε ύφεση.

Για τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 έχει χάσει περίπου 6%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq έχουν χάσει πάνω από 4% και 8%, αντίστοιχα. Αυτές θα ήταν οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις για τους κύριους μέσους όρους από τον Σεπτέμβριο. Οι μετοχές βρίσκονται επίσης σε ρυθμό για τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης