Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: O S&P έχασε όλα του τα κέρδη - M.Wilson(Μ.Stanley) : Ιδανικά επίπεδα για short

Wall: O S&P έχασε όλα του τα κέρδη - M.Wilson(Μ.Stanley) : Ιδανικά επίπεδα για short

112 μονάδες έχασε ο Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Δευτέρα με τον Nasdaq να πρωταγωνιστεί καθώς οι επενδυτές στρέφονται στις μετοχές της τεχνολογίας όπως η Tesla.

Ο Dow Jones υποχώρησε 112 μονάδες, ή 0,34% στις 33.517 μονάδες με υψηλό 33.935,11 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,08% στις 3.892 μονάδες με υψηλό τις 3.950.
Ο S&P 500 energy sector σημείωσε πτώση 0,47% στις 669,20 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,6% στις 10.635 μονάδες, στηριζόμενος από ένα ράλι 8% στη μετοχή της Tesla με υψηλό 10.80,26.

Άρα η Wall έχασε στο κλείσιμο όλα της τα κέρδη.
Νωρίτερα ο Michael Wilson της Morgan Stanley είχε σημειώσει ότι τα παρόντα επίπεδα είναι ιδανικά επίπεδα για short.


«Η αγορά, τουλάχιστον για το 2023, φαίνεται πολύ πιο αισιόδοξη από το πώς τελειώσαμε το 2022», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance. «Σήμερα είναι άλλη μια από εκείνες τις μέρες όπου βλέπεις πραγματικά την ανάπτυξη να ξεπερνά την αξία και βλέπεις μια επιστροφή στην αισιοδοξία όσον αφορά το τι μπορεί να συμβεί για το χρηματιστήριο φέτος».

Αυτό ακολουθεί μια νικηφόρα συντομευμένη εβδομάδα για τους τρεις κύριους δείκτες, με τους Dow και S&P 500 να δημοσιεύουν τις καλύτερες εβδομάδες τους από τον Νοέμβριο. Ένα μέρος αυτών των κερδών σημειώθηκε την Παρασκευή, με τον Dow να σημειώνει ράλι 700 μονάδων, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 2,3% και 2,6%, αντίστοιχα.

Τα κέρδη της Παρασκευής ωθήθηκαν από την τελευταία παρτίδα οικονομικών δεδομένων. Οι μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις προσδοκίες, αλλά οι μισθοί αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. Αυτό, και τα στοιχεία που δείχνουν συρρίκνωση στον τομέα των υπηρεσιών, ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας επιτυγχάνουν τον επιδιωκόμενο στόχο.

Η Δευτέρα σηματοδοτεί την πέμπτη ημέρα διαπραγμάτευσης του 2023, υπενθυμίζοντας στους επενδυτές έναν κλασικό κανόνα της Wall Street που υποδηλώνει ότι η αγορά θα τελειώσει το έτος εάν οι μετοχές έχουν καλή απόδοση στις πρώτες πέντε συνεδριάσεις.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου που έρχεται την Πέμπτη και τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών προγραμματισμένα για την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης