Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, κέρδη 1,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P, κέρδη 1,8% για τον energy sector
5 μονάδες κέρδισε ο Dow
Mεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν τη θέση τους μετά από έναν χαμένο μήνα και οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν την άνοδό τους.


Ο Dow Jones κέρδισε 5 μονάδες, ή 0,02% στις 32.662 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,47% στις 3,951 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,8% στις 650,18 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,66% στις 11.379 μονάδες.

Οι κινήσεις ήρθαν καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων επέκτειναν τα κέρδη τους Φεβρουαρίου, με τo 10ετές να ξεπερνά για λίγο το 4% για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Η απόδοση του ομολόγου 1 έτους ανέβηκε πάνω από το 5%.
Οι μετοχές κινήθηκαν από τα χαμηλά τους της συνεδρίασης καθώς το επιτόκιο 10 ετών υποχώρησε. Στην τελευταία διαπραγμάτευση ήταν περίπου 3,98%.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι «ανοιχτή η πιθανότητα» μιας μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων στη συνάντηση αυτού του μήνα, «είτε είναι 25 είτε 50 μονάδες βάσης», αλλά δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περίοδο ύφεσης μεταξύ των κεντρικών τραπεζών που κλείνουν τους κύκλους αύξησης των επιτοκίων και βλέπουμε τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι αυξήσεις στην πραγματική οικονομία», δήλωσε ο William Northey, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management. «Οι επιδόσεις για τους δύο πρώτους μήνες του έτους επηρεάστηκαν κυρίως από οριακές αλλαγές στις προσδοκίες για την κατάλληλη πορεία της νομισματικής πολιτικής το 2023».

Το κλίμα στο χρηματιστήριο αρχικά ενισχύθηκε μετά τη δημοσιοποίηση πολύ ισχυρότερων από το αναμενόμενο δεδομένων από την Κίνα. Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας ανακοίνωσε ότι ο επίσημος PMI παραγωγής αυξήθηκε στο 52,6 τον Φεβρουάριο - ένα υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Απρίλιο του 2012.

Οι κινήσεις έρχονται αφότου η Wall Street έκλεισε την Τρίτη έναν Φεβρουάριο απωλειών. Ο Dow έκλεισε τον μήνα με πτώση 4,19%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq με πτώση 2,61% και 1,11% αντίστοιχα.
Η διολίσθηση του Φεβρουαρίου παρέσυρε τον Dow σε αρνητικό έδαφος για το έτος, ενώ οι άλλοι δύο δείκτες εξακολουθούν να διατηρούν τα κέρδη τους.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις απώλειες την Τετάρτη, παρά τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που δείχνουν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου.
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,14%, στα 84,40 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 0,86%, στα 77,71 δολάρια.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφτασε στο επίπεδο προ των κυρώσεων για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές και η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Φεβρουάριο σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης