Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,76% για τον S&P, κράτησε τον ΚΜΟ των 200 ημερών - Ο Energy +1%

Wall: Άνοδος 0,76% για τον S&P, κράτησε τον ΚΜΟ των 200 ημερών -  Ο Energy +1%

341 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 341 μονάδων, ή 1,05% στις 33,003 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,76% στις 3,981 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,05% στις 657,21μονάδες

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,73%. στις 11.462 μονάδες.

Η Salesforce ενίσχυσε τον Dow, σημειώνοντας ράλι 12,3%.Oι απώλειες του S&P 500 περιορίσθηκαν μετά την δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, ότι είναι «σταθερά» υπέρ της διατήρησης των αυξήσεων κατά τέταρτο της μονάδας.

Τα επιτόκια αυξήθηκαν την Πέμπτη, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να διαπραγματεύεται πάνω από το 4%.

Η αύξηση του κόστους εργασίας και η υποχώρηση των αιτήσεων ανεργίας που ανακοινώθηκαν νωρίς την Πέμπτη δείχνουν την πιθανότητα η Fed να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν την Τετάρτη, ενώ ο Dow σημείωσε μικρή άνοδο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται σε ρυθμό για την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Ο Dow, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πέμπτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα του, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες για μια δυνητικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες, θέτοντας ένα πλήγμα στο ράλι στις αρχές του 2023.

Στα εταιρικά κέρδη, Salesforce και Okta σημείωσαν άνοδο λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές της Tesla, δημοφιλείς στους ιδιώτες επενδυτές, έχασαν 5% αφού η εταιρεία απέτυχε να αποκαλύψει λεπτομέρειες οποιουδήποτε οχήματος επόμενης γενιάς κατά την πολυαναμενόμενη ημέρα επενδυτών της Τετάρτης. Η πτώση άσκησε πίεση στον S&P και τον Nasdaq.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης