Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq, άνοδος 0,07% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq, άνοδος 0,07% για τον S&P

40 μονάδες κέρδισε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια έντονη εβδομάδα οικονομικών ειδήσεων.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 40 μονάδες ή 0,12% στις 33,431 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,07% στις 4,048 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,09% στις 664,96 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,11% στις 11,675 μονάδες.

Η Apple ηγήθηκε των κερδών του τεχνολογικού τομέα, σημειώνοντας άλμα περίπου 2% αφού η Goldman Sachs ξεκίνησε την κάλυψη με αξιολόγηση αγοράς. Ο κατασκευαστής iPhone αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του S&P. Η Alphabet και η Microsoft κέρδισαν επίσης, ενισχύοντας τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη.

Τα επιτόκια σταθεροποιήθηκαν, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου τελευταία να διαπραγματεύεται ελαφρώς υψηλότερα μετά από άνοδο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 4% την περασμένη εβδομάδα. Μια ανοδική κίνηση αυξάνει το κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πτώση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

H αγορά έρχονται από μια θετική εβδομάδα που είδε τον S&P να φλερτάρει με τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, έναν βασικό δείκτη ορμής που παρακολουθούν οι επενδυτές. Μια πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει περισσότερες πωλήσεις μελλοντικά.

«Νομίζω ότι ουσιαστικά βλέπουμε μια μικρή δυναμική μεταφοράς που διατηρούσε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Co-CIO του Truist, Keith Lerner. «Είναι απλώς μια μικρή συνέχεια από το ράλι της περασμένης εβδομάδας και βλέπετε το ράλι να καθοδηγείται από τις περιοχές ανάπτυξης που είναι πιο ευαίσθητες στα επιτόκια αυτή τη στιγμή».

Σημαντικοί καταλύτες είναι αυτή την εβδομάδα η κατάθεση στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη του Προέδρους της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος θα καθοδηγήσει τους επενδυτές και τους νομοθέτες για το πώς σκέφτεται η κεντρική τράπεζα για τον πληθωρισμό και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον.

Οι traders περιμένουν επίσης τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου την Παρασκευή, αφού η έκθεση υπερπαραγωγής του Ιανουαρίου έδειξε ότι η οικονομία πρόσθεσε 517.000 μισθοδοσίες. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι θα προστεθούν 225.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σταθεροποιητικά τη Δευτέρα. Περί τις 22:50 ώρα Ελλάδας το Brent κέρδιζε 0,58%, στα 86,33 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 1,13%, στα 80,58 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης