Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΗΠΑ – Τραπεζικό ντόμινο: Κάτι συμβαίνει με την First Republic Bank, επίκειται και δεύτερη κατάρρευση μετά την SVB

ΗΠΑ – Τραπεζικό ντόμινο: Κάτι συμβαίνει με την First Republic Bank, επίκειται και δεύτερη κατάρρευση μετά την SVB
Η First Republic Bank προσπάθησε να καθησυχάσει τους πελάτες ότι οι καταθέσεις τους ήταν ασφαλείς
Η First Republic προσπάθησε να καθησυχάσει τους πελάτες μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της που ακολούθησε την κατάρρευση της SVB.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το μέσο ποσό κατάθεσης των πελατών της ήταν πολύ κάτω από το μέγιστο ασφαλισμένο όριο των 250.000 δολ.
Ωστόσο, περίπου το 68% των καταθέσεων της τράπεζας, ή σχεδόν 120 δισ. δολάρια, δεν είναι ασφαλισμένα.

Η First Republic Bank προσπάθησε να καθησυχάσει τους πελάτες ότι οι καταθέσεις τους ήταν ασφαλείς, καθώς οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου να περιορίσουν τους φόβους μετάδοσης της κρίσης στο τραπαζικό σύστημα των ΗΠΑ που πυροδοτήθηκαν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.
Η SVB πέρασε στον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών της Καλιφόρνια την Παρασκευή 10 Μαρτίου και εξαγοράστηκε από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) μετά την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της και την αποτυχημένη απόπειρα για αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με 209 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στα τέλη του περασμένου έτους, ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση από την Washington Mutual το 2008 και η δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας στην ιστορία.
Ένα σημαντικό ποσοστό των καταθέσεων της είναι ανασφάλιστες, με αποτέλεσμα οι πελάτες να υπόκεινται σε μεγάλες απώλειες των κεφαλαίων τους εάν δεν βρεθεί νέος αγοραστής.

Φόβος για μαζικές αναλήψεις καταθέσεων

Εκφράζονται φόβοι ότι τα προβλήματα που έπληξαν την SVB, εξαιτίας μιας κρίσης που προκλήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων που έπληξε το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της και τις αυξημένες εκροές από επιχειρηματικούς πελάτες, θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν άλλες τράπεζες παρόμοιου μεγέθους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/668915/ipa-trapeziko-domino-kati-symvainei-me-tin-first-republic-bank-epikeitai-kai-deyteri-katarrefsi-meta-tin-cvb

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης