Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Συμφωνία μετόχων και Thrinvest για την ΑΜΚ 473,3 εκατ. της Attica Bank και οδικός χάρτης για την απορρόφηση της Παγκρήτιας

Συμφωνία μετόχων και Thrinvest για την ΑΜΚ 473,3 εκατ. της Attica Bank και οδικός χάρτης για την απορρόφηση της Παγκρήτιας
Η Thrinvest ήταν μέρος της λύσης της προβληματικής Attica bank αλλά και διέξοδος στους μετόχους ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ...
Συμφώνησαν οι βασικοί μέτοχοι της Attica bank με τη Thrinvest, των εφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, για τη συμμετοχή της δεύτερης στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 473,3 εκατ. ευρώ, ενώ φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί και οδικός χάρτης με περίπου προκαθορισμένους όρους για τη συγχώνευση της Attica bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.
Οι επαφές που υπήρξαν σήμερα 21 Μαρτίου 2023 μεταξύ Thrinvest, προεξάρχοντος του έμπειρου Α. Εξάρχου, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και του ΤΜΕΔΕ... φαίνεται ότι οδηγούν σε θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως το bankingnews που υποστήριξε... ότι το πάγωμα των διαπραγματεύσεων ήταν τακτικός ελιγμός, αφού η ανάγκη για ιδιώτη επενδυτή... επισκιάζει...κάθε άλλο σχεδιασμό.
Η Thrinvest ήταν μέρος της λύσης της προβληματικής Attica bank, αλλά και διέξοδος για τους μετόχους ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ...

Πρωτίστως συμφωνήθηκαν τα εξής
1)Ποιο είναι το ύψος των ζημιών.
Η Attica bank εμφανίζει ζημιές 720 εκατ. ευρώ... οι οποίες καλύπτονται μερικώς από την αύξηση των 473,3 εκατ ευρώ.
Δ
ιαθέτοντας 290 εκατ. κεφάλαια, σημαίνει ότι θα βρεθεί με οριακά ίδια κεφάλαια μετά την αύξηση των περίπου 50 εκατ. ευρώ.
Αντί της αρχικής εκτίμησης για νέα αύξηση 400 με 500 εκατ. ευρώ μάλλον θα χρειαστεί, πέραν των 473,3 εκατ., και νέα αύξηση 200 εκατ. ευρώ ή 200 εκατ. με 250 εκατ...

2)Συμφωνήθηκε πως θα δοθούν τα warrants, αφού δεν είναι βέβαιο ότι η πλευρά της Thrinvest θα επενδύσει μόνο 20 εκατ. ευρώ, αλλά μάλλον περισσότερα.
Πωλητές θα είναι το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ, που κατέχουν 20,1% και 8,40%, αντίστοιχα. 
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 69,51% θα συμμετάσχει κανονικά στην αύξηση με 329 εκατ ευρώ, σε σύνολο 473,3 εκατ ευρώ.

3)Υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία συγχώνευσης - σε επόμενη φάση - μεταξύ της Attica bank και της Παγκρήτιας.
Ο οδικός χάρτης φαίνεται ότι, σε γενικές γραμμές, ικανοποιεί τη Thrinvest...
Θα προηγηθεί, προφανώς, εξυγίανση και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Παγκρήτιας.
Την άλλη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί και η option βάσει της οποίας οι εφοπλιστές θα πάρουν το ποσοστό του Μιχάλη Σάλλα έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ.

4)Στο τέλος όλου αυτού του σχεδιασμού, η Thrinvest θα είναι στρατηγικός επενδυτής με ποσοστά κοντά στο 51%, το ΤΧΣ θα είναι επίσης μεγάλος μέτοχος, αλλά κάτω από την καταστατική μειοψηφία, με 33%, ενώ το ΤΜΕΔΕ μπορεί να βρεθεί πέριξ του 5% και θα καταστεί μέτοχος μειοψηφίας...

Όλος αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των βασικών μετόχων, εξέλιξη προφανώς θετική για την πολύπαθη και στο παρελθόν πλήρως αμαρτωλή τράπεζα... Attica bank..
Τα ποσοστά που αναγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο... δεν συμπεριλάμβαναν συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή, οπότε δεν θα ισχύσουν...
Με βάση το ενημερωτικό... απαιτούνται σοβαρές τροποποιήσεις στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της Attica bank...

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης