Περιβάλλον

ΙΕΑ: Η Βάση Δεδομένων ενέργειας και εκπομπών ανά προστιθέμενη αξία - Πίνακας

ΙΕΑ: Η Βάση Δεδομένων ενέργειας και εκπομπών ανά προστιθέμενη αξία - Πίνακας
Οι τάσεις της ενεργειακής έντασης μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τομέων, χωρών και με την πάροδο του χρόνου

Tη νέα Βάση Δεδομένων Ενέργειας και Εκπομπών ανά Προστιθέμενη Αξία κυκλοφόρησε σε νέα του ενημέρωση ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Όπως αναφέρει, τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελούν τη βάση για την ανάλυση του τρόπου δομής των οικονομιών και για την ανάπτυξη τομεακών δεικτών ενεργειακής έντασης.Η Βάση περιλαμβάνει μια συλλογή δεδομένων προστιθέμενης αξίας έως και διψήφιο επίπεδο από διάφορες πηγές τρίτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και Δείκτες ενεργειακής έντασης.

05_2.JPG


Σε συνδυασμό με τα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας, οι δείκτες ενεργειακής έντασης μπορούν να προκύψουν από την προστιθέμενη αξία, προσφέροντας καλύτερη γεωγραφική κάλυψη (παγκόσμια) σε σύγκριση με τα δεδομένα των commodities και ομοιογενείς δείκτες ως προς τη μονάδα σε όλους τους τομείς. Οι τάσεις της ενεργειακής έντασης μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τομέων, χωρών και με την πάροδο του χρόνου.

Σε ένα υποσύνολο τριών χωρών - Ινδία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες - η παραγωγή βασικών μετάλλων έχει κατά μέσο όρο 40 φορές μεγαλύτερη ένταση ενέργειας ανά μονάδα προστιθέμενης αξίας σε σύγκριση με τον κατασκευαστικό τομέα, με μεγάλη μεταβλητότητα ανά χώρα.

Ενώ η ενεργειακή ένταση της παραγωγής βασικών μετάλλων και η κατασκευή προϊόντων χαρτιού και εκτύπωσης έχουν παρόμοιες εντάσεις το 2021 στις ΗΠΑ, η ενεργειακή ένταση της πρώτης μειώθηκε στο μισό την περίοδο 2000-2021, ενώ η δεύτερη παρέμεινε αμετάβλητη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης