Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P

100 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων, αναζητώντας στοιχεία για την υγεία της εταιρικής Αμερικής.


Ο Dow Jones κέρδισε 100 μονάδες ή 0,3% στις 33,987 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,33% στις 4.151 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,25% στις 661,95 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,28% στις 12.157 μονάδες .

«Υπάρχει μια διελκυστίνδα μεταξύ εκείνων που αισθάνονται αισιόδοξοι ότι η Fed θα τερματίσει σύντομα το πρόγραμμα σύσφιξης των επιτοκίων … με αυτούς που πιστεύουν ότι η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο γιατί η οικονομία κατά μία έννοια δεν παραδίδεται», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research.

Η σεζόν κερδών συνεχίστηκε με αποτελέσματα από την State Street και την Charles Schwab. Οι μετοχές της Schwab, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω φόβων ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια μοίρα με τη Silicon Valley Bank, σημείωσαν άνοδο 2,4% παρά τη μείωση των καταθέσεων.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και οι επενδυτές σκέφτονταν μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να μετριάσει τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  Brent υποχωρούσαν 1,6%, στα 84,87 δολάρια το βαρέλι στις 22:34 μ.μ. ώρα Έλλαδας, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε 1,8%, στα 80,95 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης