Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:΄Ανοδος 0,11% για τον Nasdaq και 0,09% για τον S&P

Wall Street:΄Ανοδος 0,11% για τον Nasdaq και 0,09% για τον S&P

Μόλις 22 μονάδες κέρδισε ο Dow Jones

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα εταιρικά αποτελέσματα της εβδομάδας και τις ανησυχίες για απογοητευτικά κέρδη.

Ο Dow Jones κέρδισε 22 μονάδες ή 0,07% στις 33.809 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 4.133 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,59% στις 653,31 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε 0,11% πάνω στις 12.072 μονάδες.

Όλοι οι σημαντικοί δείκτες κλείνουν την εβδομάδα στο κόκκινο, με τον Dow και τον S&P 500 να καταγράφουν τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Μάρτιο. Ο Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, πώση 0,3%. Ο Dow έχασε 0,2%, ενώ ο S&P 0,03% χαμηλότερα.

«Υπάρχει η συνεχής ώθηση του γεγονότος ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν πολλοί επενδυτές και τα εταιρικά κέρδη διατηρήθηκαν αρκετά καλά,», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Ακόμα κι έτσι, σημείωσε ότι τα επιτόκια της Federal Reserve αυξήθηκαν σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Ο Zaccarelli είπε ότι ακόμη και αν η κεντρική τράπεζα προχωρήσει σε αυξήσεις όπως αναμενόταν τον Μάιο, πιθανότατα θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που αναμένει η αγορά.

Η σεζόν αποτελεσμάτων συνεχίστηκε την Παρασκευή, με την Procter & Gamble. Η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων κέρδισε 4% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και αύξησε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της. Από το πρωί της Παρασκευής, το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις του EPS των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.
Οι μετοχές υλικών είχαν τις χειρότερες επιδόσεις, με τη Freeport-McMoRan να σημειώνει πτώση 3,9% μετά την υποχώρηση των αποτελεσμάτων. Η Albemarle σημείωσε πτώση 9,4% καθώς ανακοίνωσε σχέδιο λιθίου με τη Χιλή.

«Μέχρι στιγμής, η σεζόν κερδών έχει ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, με πολλές εταιρείες να πληρούν ήδη μειωμένες προσδοκίες κερδών και αυτό βοηθά να εξηγηθεί η έλλειψη κίνησης στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η Carol Schleif, επικεφαλής επενδύσεων στο BMO Family Office, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι οι μετοχές θα διαπραγματεύονται σε στενό εύρος για κάποιο χρονικό διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης