Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άλμα 2,4% για τον Nasdaq και 1,9% για τον S&P

Wall Street: Άλμα 2,4% για τον Nasdaq και 1,9% για τον S&P

524 μονάδες ενισχύθηκε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta Platforms ενίσχυσαν τις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία και οι επενδυτές στάθμισαν τα τελευταία δεδομένα για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones κέρδισε 524 μονάδες, ή 1,58% στις 33.826 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη μέρα από τις 6 Ιανουαρίου.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,96% στις 4.135 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,5% στις 646,76 μονάδες.
Ο Nasdaq έκανε άλμα 2,43% στις 12.142 μονάδες

Οι μετοχές της Meta εκτινάχθηκαν περισσότερο από 14%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και εξέδωσε αισιόδοξη πρόβλεψη. Αρκετοί αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών τους μετά την ανακοίνωση. Μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως το Amazon
η Alphabet, η Microsoft και η Apple ενισχύθηκαν επίσης.



wall_9.JPG

«Η αγορά περίμενε με κομμένη την ανάσα τη Big Tech», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός σύμβουλος της LPL Financial. «Σε γενικές γραμμές, δεν απογοήτευσε και η αγορά το χρειαζόταν».

Οι μετοχές ανέβηκαν παρά τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το ΑΕΠ, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν σε ορισμένους επενδυτές ότι η Federal Reserve θα μπορούσε σύντομα να ολοκληρώσει την εκστρατεία σύσφιξης. Η Fed πρόκειται να ανακοινώσει την τελευταία της πολιτική απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 1,1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν επέκταση 2%. Η έκθεση έδειξε επίσης ισχυρότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 4% σε σύγκριση με εκτίμηση 3,7%.

Η Honeywell, μια βιομηχανική εταιρεία, σημείωσε πάνω από 3% μετά από μια τριμηνιαία έκθεση που ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενε η Wall Street. Teladoc και Comcast ήταν μεταξύ των άλλων εταιρειών που διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, Caterpillar, ένα άλλο βαρόμετρο της παγκόσμιας οικονομίας, υποχώρησε σχεδόν 1%, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι η συσσώρευση αποθεμάτων υποδηλώνει ότι η ζήτηση επιβραδύνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης