Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,11% για τον Nasdaq και 0, 05% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,11% για τον Nasdaq και 0, 05% για τον S&P

47 μονάδες έχασε ο Dow

Πτώση στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η κατάσχεση της First Republic από την κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο και η επακόλουθη πώληση στην JPMorgan Chase περιόρισαν επαρκώς την περιφερειακή τραπεζική κρίση που έχει ανησυχήσει τις αγορές από τον Μάρτιο.


Ο Dow υποχώρησε 47 μονάδες ή 0,14% στις 34.050 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,05% στις 4.167 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,25% στις 646,91 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,11% στις 12.212 μονάδες.

Ο Dow κυμάνθηκε μεταξύ της επίπεδης γραμμής και των ελαφρών κερδών σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ανέβηκαν για λίγο πριν γυρίσει ξανά στο κόκκινο.

Οι δείκτες ανέκαμψαν επίσης απότομα από τα χαμηλά του τέλους Μαρτίου που έφθασαν εν μέσω της τραπεζικής κρίσης. Ο Dow έχει κερδίσει περισσότερο από 7% από τότε που έφτασε στο χαμηλό κλεισίματος για αυτόν τον μήνα και ο S&P 500 έχει σκαρφαλώσει 8%. Ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 9%.

Οι μετοχές της JPMorgan Chase σημείωσαν άνοδο 2,4%. Η τράπεζα έχει αποκτήσει όλες τις προβληματικές καταθέσεις της First Republic και τη «σημαντική πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων». Αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι η JPMorgan Chase, ήδη μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δήλωσε ότι η συμφωνία επιλύει μεγάλο μέρος των επιπτώσεων στον τραπεζικό τομέα που ξεκίνησε μετά την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο υποχώρησε περισσότερο από 1% τη Δευτέρα, καθώς η ανησυχία για τον οικονομικό αντίκτυπο της πιθανής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα ασθενέστερα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση αντιστάθμισαν τη στήριξη από τις νέες περικοπές προσφοράς του ΟΠΕΚ+ που θα ισχύσουν αυτόν τον μήνα.

Η Fed, η οποία συνεδριάζει στις 2-3 Μαΐου, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης. Το δολάριο ΗΠΑ αυξήθηκε έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων τη Δευτέρα, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

«Η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων που θα ανακοινωθεί από τη Fed αυτή την εβδομάδα αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της βραχυπρόθεσμης αστάθειας των τιμών», δήλωσε ο Baden Moore, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων και άνθρακα στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB).

Το Brent υποχώρησε 1,16%, στα 79,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 1,3%, στα 75,75 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης