Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

286 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι μετάδοσης στον χώρο των περιφερειακών τραπεζών. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και τα σχόλια της Federal Reserve μετά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη.


Ο Dow Jones υποχώρησε 286 μονάδες, ή 0,8% στις 33.127 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,72% στις 4.061 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,10% στις 600,76 μονάδες
O Nasdaq υποχώρησε 0,49% στις 11.966 μονάδες.

Η πτώση των μετοχών της Boeing, της Disney, της Goldman Sachs και της American Express παρέσυραντον Dow.

Η PacWest μειώθηκε κατά περισσότερο από 38%. Η πτώση ήρθε μετά την είδηση ότι η τράπεζα της Καλιφόρνια έχει αξιολογήσει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, σύμφωνα με το CNBC. Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υπερπουλήθηκαν, με το SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) να υποχωρεί 4,8%. Η Western Alliance υποχώρησε 24,2% και είδε τις συναλλαγές να διακόπτονται πολλές φορές λόγω αστάθειας. Εν τω μεταξύ, η Zions Bancorporation έχασε 11%.

Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ανάπαυλα για τον ταλαιπωρημένο περιφερειακό τραπεζικό τομέα έως ότου η Fed μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο Jeffrey Gundlach, Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine. Από το κλείσιμο της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, η First Republic εντάχθηκε στις τάξεις των αποτυχημένων ιδρυμάτων και πρόσφατα ανέλαβε η JPMorgan Chase.

«Το να αφήσουμε τα επιτόκια τόσο υψηλά θα συνεχίσουμε αυτό το άγχος», δήλωσε ο Gundlach στο CNBC την Τετάρτη. «Πιστεύω ότι με πολύ υψηλό βαθμό πιθανότητας θα υπάρξουν περαιτέρω χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών».Καθώς η Fed προχώρησε στη 10η αύξηση των επιτοκίων σε αυτόν τον κύκλο και η κεντρική τράπεζα φαινόταν να μαλακώνει τη γλώσσα της για μελλοντικές αυξήσεις, ο πρόεδρος Jerome Powell είπε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για μείωση.
«Εμείς στην επιτροπή έχουμε την άποψη ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί όχι τόσο γρήγορα», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση. «Θα πάρει κάποιο χρόνο, και σε αυτόν τον κόσμο, εάν αυτή η πρόβλεψη είναι σε γενικές γραμμές σωστή, δεν θα ήταν σκόπιμο να μειώσουμε τα επιτόκια και δεν θα μειώσουμε τα επιτόκια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης