Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq, 1,8% για τον S&P και 2,7% για τον energy sector

Ράλι στη Wall Street: Άνοδος 2,2% για τον Nasdaq, 1,8% για τον S&P και 2,7% για τον energy sector

546 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σκαρφάλωσαν από τα χαμηλά τους και η Apple ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Ο Dow Jones κέρδισε 546 μονάδες υψηλότερα, ή 1,65% στις 33.674 μονάδες.
Ο S&P 500 ανέβηκε 1,85% στις 4.136 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,7% στις 616,86 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 2,2% στις 12.235 μονάδες.

Οι μετοχές αυξήθηκαν ακόμη και καθώς οι θέσεiw εργασίας τον Απρίλιο ήταν υψηλότερες από το αναμενόμενο. Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 253.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ενώ η Wall Street ανέμενε 180.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Η Apple ενίσχυσε τα μεγέθη της για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο, ωθούμενη από τις πωλήσεις iPhone. Οι μετοχές της Apple ενισχύθηκαν κατά 4,9%.

Η ανάκαμψη των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών ενισχύθηκε από ένα σημείωμα της JPMorgan, η οποία αναβάθμισε τη Western Alliance, τη Zions Bancorp και την Comerica σε overweight. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) κέρδισε 5,4%. Το PacWest – το οποίο σημείωσε απότομη πτώση αυτή την εβδομάδα λόγω ειδήσεων ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνουν μια πώληση – σημείωσε πτώση 84,7%.
Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζικών εταιρειών δέχθηκαν πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς οι traders φοβούνται ότι άλλα ιδρύματα θα μπορούσαν να έχουν την ίδια μοίρα με την Silicon Valley Bank και την Signature Bank. Και οι δύο τράπεζες κατέρρευσαν τον Μάρτιο.

Η Liz Young, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi, δεν πιστεύει ότι οι επιπτώσεις στον περιφερειακό τραπεζικό τομέα έχουν τελειώσει παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής. «Όταν ξεκίνησε ολόκληρος ο κύκλος των ειδήσεων, εξηγήθηκε κάπως... ως μια μοναδική περίσταση για ορισμένα ιδρύματα. Η πραγματικότητα είναι ότι η ρευστότητα είναι μια παγκόσμια πρόκληση», είπε η Young.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης