Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq κα 0,3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq κα 0,3% για τον S&P
49 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Δευτέρα, καθώς οι traders αξιολόγησαν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους.

O Dow Jones κέρδισε 49 μονάδες ή 0,15% στις 33.350 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,3% στις 4.136 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,2% στις 605,11 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,66% στις 12.365 μονάδες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών ήταν οι συζητήσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, οι οποίες αναβλήθηκαν για αυτήν την εβδομάδα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να φιλοξενήσει κορυφαίους ηγέτες του Κογκρέσου την Τρίτη.

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους θα «προκαλούσε χρηματοοικονομικό χάος», με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει επί του παρόντος την 1η Ιουνίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, η Yellen άφησε να εννοηθεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια χρεοκοπία.
«Είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ ενεργές. Μου είπαν ότι βρήκαν ορισμένους τομείς συμφωνίας», είπε η Yellen σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal το Σάββατο από την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-7.

Τη Δευτέρα, οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία του Μαΐου για την έρευνα Empire State Manufacturing, η οποία έδειξε κατάρρευση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη. Η έρευνα έπεσε 43 μονάδες από τον Απρίλιο σε -31,8, κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για -5.

Κατά τα άλλα, η σεζόν εταιρικών κερδών πλησιάζει στο τέλος της, αλλά ορισμένες σημαντικές αναφορές λιανικής αυτή την εβδομάδα θα δώσουν στους επενδυτές περαιτέρω εικόνα για την κατάσταση του καταναλωτή.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα λόγω της προοπτικής σύσφιξης των προμηθειών στον Καναδά , αν και οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούσαν να πιέζουν την αγορά.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,36% στα 75,18 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ήταν στα 71,03 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,41%.

Οι πυρκαγιές μαίνονταν στην Αλμπέρτα του Καναδά, έκλεισαν μεγάλες ποσότητες αργού πετρελαίου και οι τιμές αυξήθηκαν λόγω των φόβων ότι θα μπορούσαν να επιδεινωθούν, δήλωσε ο αναλυτής της Mizuho, Robert Yawger.

Τουλάχιστον 300.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) παραγωγής έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στην Αλμπέρτα. Το 2016, οι πυρκαγιές έβγαλαν εκτός σύνδεσης περισσότερα από ένα εκατομμύριο boepd παραγωγής εκεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης